Updated on iunie 16, 2021 Primul bucătar român, care a obţinut o stea Michelin, şi-a deschis restaurant la Cluj
Clujul mai marchează o premieră. Primul bucătar român, care a obţinut o stea Michelin, şi-a deschis restaurant la Cluj-Napoca, unde pot fi degustate preparate internationatioanle. După 20 de ani de muncă grea în câteva dintre restaurantele de top din lume, Bogdan Dănilă a reuşit să obţină prestigioasa distincţie.
“Primele 4-5 luni la spălat de vase, la curăţat de cartofi, toate muncile de jos unde, bineînţeles, trebuiau ei să te filtreze, să vadă dacă ai atitudinea pozitivă ca să lucrezi în bucătărie de top“, a declarat chef Bogdan Dănilă, potrivit Antena 3.
(Pui de casă, sauté de sfeclă cu migdale, sponge de pătrunjel)
A lucrat numai la restuarante 2 și 3 stele Michelin și a făcut parte din echipe care au obținut alte stele. Apogeul a venit când a fost trimis la New York ca chef.
“Pe moment, când mi-a fost acordată distincţia la Clock Tower din New York, nu am realizat. Am fost foarte mândru că am realizat aşa ceva pentru România sau pentru Europa de Est“, a povestit Bogdan Dănilă.
(Stridii Fine de Claire, Gheaţă cu Jalapeno, Castravete și Lime)
Ghidul Michelin e foarte stric și trebuie să fii mereu pregătit pentru că nu se știe când vin inspectorii.
O astfel de stea Michelin ar putea fi obținută și la Cluj-Napoca, pentru că Bogdan a deschis aici un restaurant care respectă rigorile ghidului Michelin.
Colegii din bucătărie sunt foarte încântați că au ocazia să învețe de la un astfel de bucătar.
(Parfait de Foie Gras, Chutney de Portocală Roşie, Salată Apio, Vafe Cu Matcha)
Printre mentorii primul bucătar român, care a obținut o stea Michelin s/a numarat si celebrul chef Gordon Ramsay.
(Tartar de Creveţi Roşii, Caviar de Sturion, Brioșă, Ou Confiat)
Chef Bogdan Dănilă, primul bucătar român care a obținut prestigioasa stea Michelin, a deschis la Cluj-Napoca, Restaurantul Pastel.
🗓Rezervari
📞 0730100027
✉️ rezervari@restaurantpastel.ro