Updated on iunie 4, 2021 Primul bucătar român care a obținut prestigioasa stea Michelin, chef Bogdan Dănilă, deschide în data de 8 iunie, la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, Restaurantul Pastel.
Chef Bogdan Dănilă prezintă un concept care va redefini scena gastronomică și va redeschide apetitul pentru fine dining.
Localizat în cadrul hotelului Meridian din Cluj-Napoca, Restaurantul Pastel propune gurmanzilor, dar nu numai lor, o experiență cuprinzătoare bazată pe cele mai bune ingrediente și cele mai noi tehnici, într-o abordare artistică a prezentării, cu un serviciu personalizat, orientat către client, și cu o excepțională atenție la detalii, informează Ziua de Cluj.
Meniul european modern al Restaurantului Pastel reflectă din plin experiența și călătoriile culinare pe întreg mapamondul ale bucătarului Bogdan Dănilă și evidențiază esența conceptului de ospitalitate într-un mod elegant, dar totodată casual.
De la celebrul Beef Wellington, pus în valoare de gustul ciupercilor de pădure recoltate din regiune și servit cu un sos catifelat de trufe, la Parfait-ul de foie gras cu chutney de portocală roșie și salată apio, acompaniat de vafe cu Matcha, și până la surprinzătorul desert asamblat din texturi și arome de ciocolată, fructul pasiunii și ulei de mentă, meniul Restaurantului Pastel este o invitație extrem de convingătoare la festin.
Meniul de vinuri nu este doar cuprinzător, numărând peste 90 de etichete românești și internaționale, ci și exclusivist. Felurile de mâncare propuse de chef Bogdan Dănilă vor fi acompaniate de vinuri exclusiviste, multe dintre ele ediții și vintage-uri rare din România.