(Foto) La Cluj, cel mai tare bloc din România. 56 de parcări subterane au fost transformate în apartamente

Updated on iunie 1, 2021 Un dezvoltator imobiliar s-a gândit că locatarii nu au nevoie de 56 de locuri de parcare așa că le-a transformat în apartamente. 56 de familii clujene au zis că așa ofertă nu mai prin ei și au cumpărat apartamentele. Primăria a dat în judecată dezvoltatorul pentru că a făcut modificările după recepția lucrărilor.

Pe grupul de Facebook Clujul Civic, Sorin T. a scris: „Altceva mi-a atras atenția, numărul mare de autoturisme parcate pe marginea drumului, într-o zona în care predomina locuințele individuale și unde sunt doar două blocuri de locuințe.

(Foto) La Cluj, cel mai tare bloc din România. 56 de parcări subterane au fost transformate în apartamente 1

Autoturismele sunt ale celor care locuiesc în complexul de 2 blocuri de pe strada Calea Someseni nr.8, blocuri care se învecinează cu terenul imprejmuit. Au acces atât de pe Calea Someseni și de pe strada Dunarii. Blocurile au fost finalizate in 2016, au regim de înălțime S+P+4E, cu 103 unități locative.

La subsol ar fi trebuit sa fie 56 de parcari, dar au fost transformate in apartamente, au geamuri normale, cosuri de evacuare pentru centrala termica si terasa. Cu toate ca sunt camuflate cu un șir de tuia, totuși se vad.

(Foto) La Cluj, cel mai tare bloc din România. 56 de parcări subterane au fost transformate în apartamente 2

Așadar 56 de masini care ar fi trebuit sa aiba parcari la subsolul blocului sunt parcate aiurea pe marginea drumului îngust, pe trotuarele caselor din zona, pe proprietăți private și pe spațiile verzi.

Îmi este greu sa cred ca inspectorul și comisia care a semnat recepția nu a văzut subsolul amenajat, geamurile mari și accesul auto lipsa.

Îmi aduc aminte de un episod pe strada Edgar Quinet nr. 55, prin 2010, muncitorii care izolau blocul, au acoperit cu polistiren geamurile normale de la subsol lasand doar partea de sus liberă să pară geamuri de garaj, pentru poza fațada din dosarul de recepție. Situații asemănătoare sunt pe strada Viorelelor și probabil în alte multe locuri din oraș.

Cu toate ca toate astea s-au petrecut cu ceva timp în urmă consecințele acestora ne vor afecta pentru mult timp și va afecta calitatea vieții celor care locuiesc în zona.

Îmi vine greu sa cred ca un inspector putea să inchida ochii la astfel de ilegalități și că nu a avut complici în direcția de urbanism, cu care sa imparta responsabilitatea, dar mai ales “stimulentele” financiare.

(Foto) La Cluj, cel mai tare bloc din România. 56 de parcări subterane au fost transformate în apartamente 3

Bineinteles ca mecanismele de mituire s-au rafinat în timp, în contextul actual cu presiunea dezvoltatorilor imobiliari și haosul din urbanismul local sunt convins ca aceste mecanisme exista, mai ales ca de obiceiurile vechi se scapa greu.

(Foto) La Cluj, cel mai tare bloc din România. 56 de parcări subterane au fost transformate în apartamente 4

LE -Se pare ca am acuzat gratuit primăria de complicitate în cazul asta, modificările s-au făcut după recepția imobilului, vina este a dezvoltatorului imobiliar in exclusivitate. Primăria a deschis un proces împotriva acestuia la Judecătoria Cluj-Napoca dosar nr. 22516/2018, avand ca obiect “desființare lucrări de construire”, mea culpa!”

Advertisements
error: Content is protected !!