Afaceri de la zero. Familia Crişan din Cluj a pus la bătaie 15.000 de euro în atelierul de paste artizanale Pedroni Pasta

Updated on mai 25, 2021 Pedroni Pasta este ideea de busi­ness a familiei Crişan din Cluj-Napoca, o afacere începută în urmă cu un an şi jumătate. Ate­lierul în care se produc pastele a prins contur cu investiţiile personale ale fondatorilor, în valoare de 15.000 de euro.

„Folosim făină de grâu dur, ouă proas­pe­te, iar pentru culoare folosim spa­nac, sfeclă, susan negru. Eu mă ocup de partea de vânzare şi dezvoltare, iar mama este şefa producţiei, ea mânuieşte cel mai bi­ne aluatul“, a povestit Amalia Crişan, unul din­tre asociaţii din Pedroni Pasta, la emi­siu­nea online ZF Afaceri de la zero.

Afaceri de la zero. Familia Crişan din Cluj a pus la bătaie 15.000 de euro în atelierul de paste artizanale Pedroni Pasta 1

Businessul a generat venituri de 40.000 de lei (8.300 de euro) în 2020, pri­mul an integral de funcţionare. Preţurile pastelor sunt cuprinse între 8 şi 12 lei, în funcţie de cantitate şi de sortiment.

„Povestea Pasta Pedroni începe cu visul meu şi al mamei mele de a aduce în România pastele cu specificul şi reţetele bucătăriei italieneşti. Ne-am dorim să oferim calitatea şi cunoştinţele deprinse în Italia celor dragi, celor de acasă, aşa că am creat atelierul de paste artizanale din Cluj-Napoca“, povesteşte Amalia Crişan, „fiica“ Pedroni, după cum spune ea. Experienţa ei este în domeniul IT, la care in­ten­ţionează să revină, în paralel cu gestio­narea afacerii cu paste.

Mama Amaliei Crişan, Lidia, este bucătar, fratele ei – Andrei – se ocupă de foto­gra­fie, iar cel care a inspirat nu­mele Pedroni este tatăl, Petre Crişan. Ei sunt cei între care se împart toate sarcinile.

Dintre clienţii Pedroni Pasta, majoritatea sunt părinţi care cumpără produsele pentru copiii lor, mai ales că pastele sunt atractive prin formă şi culoare. Gama cuprinde paste lungi, colorate natural, cu ajutorul ingredientelor precum spanacul, susanul negru, turmericul, rozmarinul, cafeaua sau sfecla. Pastele au formă de spaghetti, tagliatelle, taglioni, fettucine sau tăieţei şi sunt vândute prin băcănii, magazine cu produse locale, magazine mobile şi alte mici ateliere cu produse proprii din Cluj-Napoca.

Preţurile pastelor sunt cuprinse între 8 şi 12 lei, în funcţie de cantitate şi de sortiment

Advertisements
error: Content is protected !!