ÎCCJ îl ţine în suspans pe Rareş Bogdan – Când află europarlamentarul PNL dacă scapă de dosarul penal

Updated on aprilie 8, 2021 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat miercuri, 7 aprilie, decizia în cazul confirmării soluţiei Parchetului General de renunţare la urmărirea penală împotriva europarlamentarului PNL Rareş Bogdan.

Judecătorii au decis să amâne procesul pentru 21 aprilie, după ce s-a termenul de miercuri s-a constatat o lipsă de procedură, pe motiv că citaţia s-a transmis la Cluj-Napoca, nu la domiciliul din Bucureşti al lui Rareş Bogdan, scrie stiripesurse.ro.

ÎCCJ îl ţine în suspans pe Rareş Bogdan - Când află europarlamentarul PNL dacă scapă de dosarul penal 1

Procurorii Secţie de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus renunţarea la urmărirea penală pentru fals şi uz de fals în cazul lui Rareş Bogdan. Decizia procurorilor trebuie însă să fie confirmată şi de judecători.

Detaliile dosarului au fost dezvăluite marţi de avocatul Gheorghe Piperea.

În urmă cu doi ani, unul dintre clienții mei a făcut plăngere penală contra lui Rareș Bogdan, pentru delapidare și fals în declarații. În urmă cu o lună, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a emis o ordonanță prin care clasează plângerea în privința delapidării (s-a considerat că acuzatul „nu a avut calitatea de gestionar de drept sau de fapt al sumelor cuvenite Realitatea Media ca fiind încasate din contractele de publictate”).

Pentru acuzațiile de fals s-a considerat că faptele există, dar că nu sunt atât de grave încât să se justifice cheltuielile generate de derularea procesului penal, în raport de eventualele sancțiuni aplicate (mișto motivare …), astfel că procurorul a dispus renunțarea la urmărirea penală și trimiterea dosarului în camera preliminară, pentru confirmarea sau infirmarea acestei dispoziții.

Dacă judecătorul confirmă, Rareș Bogdan scapă de urmărirea penală, chiar dacă procurorul a constatat negru pe alb că falsul există*. Dacă, dimpotrivă, judecătorul infirmă soluția procurorului, atunci acuzatul devine „penal în funcții publice”, în sensul campaniei pe care a susținut-o cu atâta ardoare, de pe valul protestelor haștagrezist.

*se mai întîmplă și la case mai mari – Christine Lagarde, actuala șefă a BCE și fost șefă a FMI, găsită vinovată pentru neglijență în serviciu de justiția franceză, a scăpat de pedeapsa penală și de decăderea din dreptul de a tipări trilioane de euro anual, care să ne facă nouă praf salariile, în aceași manieră; dar, desigur, la acești progresești, mari luptători anti-corupție, care se iau la trântă cu „penalii”, se poate, că doar nu sunt Dragnea sau altă ciumă roșie”, a scris Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

error: Content is protected !!