Teatrul „Puck” din Cluj Napoca împlinește 71 de ani de activitate. Programul zilei aniversare

Updated on februarie 2, 2021 Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca va aniversa vineri, 5 februarie, 71 de ani de la momentul înființării. Cu acest prilej publicul se va putea bucura gratuit de spectacole și materiale online.

Instituția de teatru a luat ființă în 5 februarie 1950, printre fondatori numărându-se Fischer Edit, Ileana Hodiş şi Fuhrman Károly, după ce, în anul 1948, s-au pus bazele primei trupe de teatru de păpuşi din Cluj sub patronajul Sindicatului Mixt al Artiştilor, Scriitorilor şi Ziariştilor.

Teatrul „Puck” din Cluj Napoca împlinește 71 de ani de activitate. Programul zilei aniversare 1

Aniversarea celor 71 de ani de teatru de păpuși la Cluj va începe vineri, 5 februarie 2021, de la ora 11.00, cu transmiterea pe pagina de Facebook a instituției a spectacolului nonverbal „Alfonso și vrăjitoarea”, în scenariul și regia lui Decebal Marin.

Totul se petrece într-un castel părăsit, întunecat, în care toate lucrurile sunt negre. Acțiunea îl are în prim-plan pe motanul vrăjit, a cărui viață s-a schimbat brusc atunci când blănița lui a devenit verde, sub vraja stăpânei lui: nu mai poate dormi pe fotoliu pentru că este văzut, nu se mai poate căţăra pe candelabru pentru că este prins, nu se mai poate vârî în pat pentru că este descoperit şi alungat în grădină… în grădina verde!

Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar mecanismele de Iulian Lungu, Călin Mureșan și Decebal Marin. Distribuția este formată din Ramona Atănăsoaie, Iulian Lungu, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Teatrul „Puck” din Cluj Napoca împlinește 71 de ani de activitate. Programul zilei aniversare 2

De la ora 12.00, pe pagina https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz va putea fi urmărit spectacolul nonverbal (cu inserții în limba maghiară) „Prin ochii Micului Prinț”/ „Kishercegszemmel”, inspirat din povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, scenariul și regia fiind semnate de Vadas László.

Proiectul are la bază viziunea lui Antoine de Saint-Exupéry și opera acestuia „Micul Prinț”, o poveste a cărui protagonist este un simbol al purității, al inocenței și al bucuriei fără limite. Spectacolul poartă publicul prin procesul regăsirii sinelui, a copilului din noi, folosind instrumente vizuale, de mișcare și de muzică.

Teatrul „Puck” din Cluj Napoca împlinește 71 de ani de activitate. Programul zilei aniversare 3

Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Mostis Balázs, Urmánczi Jenő și Jakabfi Ivett-invitat special. Asistent de regie este Pünkösti Laura.

Scenografia este semnată de Albert Alpár, costumele de Borsos Viola, coregrafia de Jakab Melinda, iar muzica de Domokos Előd. De asemenea, video designul este realizat de Lepedus-Sisko Péter, Cebrat Szilárd este operator sunet, operator lumini este Portik Zoltán, mașiniști sunt Balog Ferencz, Domokos Előd, regia tehnică este semnată de Kovács Ferenc, iar ilustrația de Albert Alpár. Vârsta minimă recomandată este de opt ani.

De la ora 18.00, pe aceeași pagină va fi transmisă în regim de live streaming sceneta (în limba maghiară) cu păpuși „Ziua teatrului”/ „A bábszínház szülinapja”.

De asemenea, de la ora 19.00, pe ambele pagini va putea fi urmărit scurtmetrajul documentar „1950-2020. O istorie a poveștilor la Teatrul de Păpuși Puck”, subtitrat în limba engleză.

Totodată, în prima săptămână din luna februarie, instituția clujeană oferă publicului posibilitatea de a urmări gratuit două spectacole online.

Primul a fost difuzat luni, 1 februarie și este vorba de „Csipike”/„Cipi, piticul uriaș”, în regia Ibolyei Varga. Sâmbătă, 6 februarie, de la ora 11.00 cei mici sunt așteptați să urmărească spectacolul „Micimackó”/„Ursulețul Winnie Pooh”, după A. A. Milne, în regia lui Kovács Ildikó. Aventura se petrece în Pădurea de 100 de acri, unde locuiește Cristopher Robin și prietenii săi .

Scenografia este semnată de Valentin Codoiu, muzica de Vermesy Péter, iar asistent de regie este György László. În distribuție: Giriti Réka, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Kötő Áron și Urmánczi Jenő.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
De asemenea, marți, 2 februarie, de la ora 18.00 și duminică, 7 februarie, de la ora 11.00, pe pagina în limba română a Teatrului „Puck” este programat spectacolul „Cartea cu Apolodor”.

Spectacolul a participat în 2010 la un turneu în Arizona, SUA, la invitaţia Arizona State University, un turneu în Franţa, la invitaţia Teatrului Denis din Hyeres, iar în 2011 a participat la Festivalul Culturii Române de la Bialystok, la invitaţia Institutului Cultural Român din Polonia. Totodată. în anul 2012, spectacolul clujean a reprezentat România la Festivalul Eurokids din Washington D.C., festival organizat de ambasadele europene în capitala Statelor Unite ale Americii.

Scenografia este semnată de Epaminonda Tiotiu, sculptura de Florin Marin, muzica de Corina Sîrbu, procesarea computerizată de Cristian Luchian. Distribuţia: Dana Bonţidean, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Totodată, proiectul #AudioPuck continuă cu povestea „Fetița cu chibrituri”, de Hans Christian Andersen, în lectura actriței Laura Corpodean.

error: Content is protected !!