Foto Cluj. „Domnule Emil Boc, acum ceva timp v-ati laudat cu achizitia unui utilaj pentru curatarea graffiti-ului. Oare de cate ori a fost folosit? Ca centrul Clujului este plin de graffiti”

Updated on octombrie 5, 2020 Centrul orașului s-a umplut din nou de graffiti-uri. Primăria Cluj Napoca s-a lăudat că a achiziționat un aparat pentru curățarea desenelor de pe clădirile istorice, doar că acestea sunt în continuare murdare.

„Domnule Emil Boc, acum ceva timp v-ati laudat cu achizitia unui utilaj pentru curatarea graffiti-ului. Oare de cate ori a fost folosit? Ca centrul Clujului este plin de graffiti”, i-a scris un clujean primarului Emil Boc.

Foto Cluj. „Domnule Emil Boc, acum ceva timp v-ati laudat cu achizitia unui utilaj pentru curatarea graffiti-ului. Oare de cate ori a fost folosit? Ca centrul Clujului este plin de graffiti” 1 Foto Cluj. „Domnule Emil Boc, acum ceva timp v-ati laudat cu achizitia unui utilaj pentru curatarea graffiti-ului. Oare de cate ori a fost folosit? Ca centrul Clujului este plin de graffiti” 2 Foto Cluj. „Domnule Emil Boc, acum ceva timp v-ati laudat cu achizitia unui utilaj pentru curatarea graffiti-ului. Oare de cate ori a fost folosit? Ca centrul Clujului este plin de graffiti” 3

Primăria municipiului Cluj-Napoca a achiziționat o instalație mobilă de curățat ecologic (sistem SteamPLUS brevetat), cu sistem dual apă/abur sub presiune, care nu utilizează niciun fel de solvent, aditiv sau adaos în procesul de curățare.

„Este un aparat modern, unic probabil în România, care curăță graffiti, marcaje, indicatoare de circulație, urme de gumă de mestecat, pete de ulei de pe borduri și de pe trotuare. Cel mai important lucru este faptul că este un mijloc complet nepoluant, care nu folosește niciun fel de substanțe chimice. Am achiziționat acest echipament pentru a-i descuraja pe cei care utlizează tehnica de graffiti în spații neautorizate, atrâgând atenția că amenzile se vor aplica în continuare la nivelul maxim și, pe lângă faptul că vor suporta costurile pentru refacerea clădirilor afectate, vor suporta și rigorile legii. Oferim, pentru cei care sunt amatori de graffiti două soluții: prima este în cadrul proiectului de Bugetare participativă – Artă în curtea școlii.

De asemenea, primăria va oferi în continuare și alte zone din oraș celor care doresc să își exerseze partea acesata creativă. Noi vom aplica foarte dur toate măsurile legale în cazul celor care vor continua să deseneze pe clădiri, deoarece afectează dimensiunea estetică a orașului. Acest echipament va putea fi folosit și de proprietari privați care vor dori să-și curețe clădirile. Prețurile vor fi stabilite de către Comisia de prețuri”, anunțase la începutul anului primarul Emil Boc.

Echipamentul poate fi utilizat în special pentru: – înlăturarea desenelor tip graffiti (care sunt încadrate la vandalism) și a straturilor de vopsea de pe fațada clădirilor – fără a utiliza alte substanțe chimice și fără distrugerea suprafețelor; – curățarea fațadelor, monumentelor istorice (statui, opere de artă din metal, lemn etc), ziduri, pavaje – fără a utiliza alte substanțe chimice și fără distrugerea suprafețelor;

Advertisements
error: Content is protected !!