Updated on septembrie 7, 2020 După 13 ani de muncă în Germania ca ingineri, Sorin Coroi, împreună cu soția sa Anamaria, s-au întors acasă, la Gherla, unde au pus bazele unui model de business văzut la nemți.
Sat pentru Oraș, este afacerea celor doi. Cu un camion adună legume, fructe, brânzeturi, miere, pâine, produse de patiserie de la mici producători din apropierea Clujului şi le vinde orăşenilor din Cluj-Napoca.
Afacerea a fost lansată la începutul lunii octombrie 2019, după o investiţie iniţială de 20.000 de euro.
„Sat pentru Oraş este o legătură directă a producătorilor de la Gherla până la Cluj cu orăşenii din Cluj. Facem 50 de kilometri zilnic. Dimineaţa oprim la 12-13 producători de produse proaspete şi luăm salam şi cârnaţi, pachete de legume, ouă şi încheiem cu pâinea. Borcanele cu miere, sucuri, compot sau zacuscă le luăm luni. În total colaborăm cu 35 de producători locali“, povesteşte Sorin Coroi, pentru Ziarul Financiar.
El menţionează că în fiecare dimineaţă postează pe site şi reţelele de socializare lista cu produsele din ziua respectivă şi preţurile percepute, iar apoi pleacă cu food-truck-ul spre Cluj-Napoca la una dintre locaţii – variază în funcţie de zi – şi petrec între 3-5 ore acolo pentru a desface produsele. „În acest interval vin 100 de clienţi, iar majoritatea fac cumpărături de peste 100 de lei.“
Sat pentru Oraş colaborează doar cu producători autorizaţi şi afirmă că sunt mulţi cei care vor să-şi dezvolte brandul, însă nu-şi găsesc loc în magazinele mari. Astfel, Sat pentru Oraş este ca o ancoră.