Updated on august 21, 2020 Primarul Emil Boc a vorbit din nou despre cum va arăta noul an școlar, în contextul epidemiei de coronavirus. Edilul își dorește ca elevii să vină în număr cât mai mare la școală, dar doar în condiții de siguranță.
Emil Boc a spus că scenariul de bază la care se lucrează în acest moment este cât mai mulți copii la școală.
„Noi suntem pregătiți pentru orice scenariu la Cluj. Scenariul de bază pe care lucrăm astăzi este, în condiții de siguranță, cât mai mulți copii la școală”, a declarat primarul la Ziua Live.
Primarul a oferit detalii despre desfășurarea noului an școlar: „Astăzi, scenariul este următorul: clasele 0-4, a 8-a și a 12-a vin la școală în fiecare zi, evident dacă nu se schimbă ceva până în 15 septembrie. Celelalte clase vor veni la școală alternativ, adică, jumătate de clasă vine la școală, jumătate stă acasă și săptămâna următoare se inversează.
Cei care vin la școală: unul 1 bancă, la un metru distanță, culoare diferite de intrare-ieșire, decalarea pauzelor, dezinfectarea periodică a curților, dezinfectarea permanentă a sălilor de clasă, masca obligatorie, cât va cere Ministerul Sănătății.”
Emil Boc a transmis și un mesaj, cu referire la primarii care așteaptă ajutor de la Guvern pentru deschiderea anului școlar.
„În privința deschiderii școlilor n-am așteptat să vină Guvernul să ne spună vezi ai grijă de copiii care nu au tabletă, am făcut asta din aprilie, fac și acuma. Nu aștepta tu în septembrie când vine scenariul cu o săptămână înainte că trebuie să faci învățământ digital și tu să nu ai laptopuri, căști și camere video în clase, să nu ai microfoane, să stai 3 luni de zile să le faci licitație. Nu, am dat din 3 august rectificare de buget de 3 milioane de euro școlilor, la fiecare în parte, să își cumpere aceste dispozitive necesare.
Am spus, v-am dat în 3 august banii, aveți la dispoziție o lună și umătate dragi directori să vă cumpărați laptopuri, căști, camere video, să vă cumpărați tot echipamentul necesar în clasă să puteți susține și învățământul online. Cine nu face asta până în 15 septembrie se duce acasă, ca director. Înseamnă că nu are capacitatea administrativă sau nu-l interesează soarta școlii.”