Updated on august 4, 2020 3 posturi TV au transmis finala campionatului dintre Craiova și CFR Cluj, toate trei cu audiențe ridicate.
Sàpàtoriu Daniel: „Iașul vă admiră….CFR.CLUJ -Succes și să ne reprezentați cu mândrie în Europa !!! Felicitări din partea mea”.
Conform paginademedia.ro, audiențele la partida U Craiova – CFR Cluj au fost extrem de ridicate pentru toate cele trei posturi de televiziune care au transmis întâlnirea. Finala a înregistrat o medie totală de 967.000 de telespectatori la nivel național pe cele trei canale, anunță Fanatik.
Dintre aceștia, cei mai mulți au urmărit partida pe Digi Sport 1 – 650.000, apoi pe Look Plus – 222.000, iar pe Telekom Sport 1 au fost 94.000 de privitori în toată țară. Adunate, audiențele celor trei posturi duc meciul pe locul trei, după Kanal D (1.136.000 de telespectatori) și Pro TV (1.079.000).
Ovidiu Barz: „CFR Cluj, pentru al 3-lea an consecutiv campiona, nu este neaparat si nu a fost in ultimii ani „campioana unei mari iubiri”, cum era pe vremuri o echipa din orasul invinsilor de acum, Craiova (alta echipa, nu asta inventata de Olguta Vasilescu), dar CFR este cu siguranta echipa unui mare orgoliu, sau mai cinstit a unei mari defulari in Ardeal.
In copilarie in Cluj era impamantenita „imparteala” ca „U” este echipa romanilor iar CFR a ungurilor. Nu mai era asa din interbelic, pe vremea aceea la „U” erau jucatori maghiari foarte buni, Zsolt Muzsnay, Alpar Meszaros, la CFR la juniori era Cristi Dulca, dar in mentalul localinicilor era „imparteala” asta, din motive istorice. In 2020 chiar ca nu mai are conotatii etnice.
Cand la inceputul anilor 2000 CFR a inceput sa urce, multi „U”-isti erau sceptici, reticenti. Pana cand CFR a inceput sa bata echipe din Bucuresti si pana a luat primul campionat. Din acel moment in mentalul colectiv CFR a devenit un declansator de orgolii si o supapa de defulare a frustrarilor fata de Bucuresti.
Acum nu doar in Cluj, ci cam prin tot Ardealul, CFR joaca acest rol, al masinariei de „batut” echipele din Bucuresti.
In acest context echipe ca Viitorul sau Craiova sunt doar „victime colaterale”, ideea e sa nu castige campionatul Steaua sau Dinamo(ma rog, ei au ajuns sa lupte la evitarea retrogradarii). Asa ca discutiile de „detaliu” ale microbistilor, despre cum joaca sau nu de bine sau de slab, de spectaculos sau de sters, raman intre microbistii hard-core, pentru restul publicului ramane ideea ca „batem” Bucurestiul si asta e tot ce conteaza. Oricum, in ziua de azi nu prea mai exista echipe ale vreunor „mari iubiri”, poate cele iconice, Liverpool, Barca, Juve, restul sunt afaceri cu fotbal, schimba jucatorii tot la cateva luni, au identitate din ce in ce mai „business”, prea putin identitate sportiva”.