Updated on iunie 25, 2020 55 de elevi din Cluj Napoca au luat nota maximă la Evaluarea Națională din acest an. Primarul Emil Boc i-a felicitat pe aceștia și a transmis că primăria îi va premia.
„E fain să crești la Cluj: 55 elevi din Cluj-Napoca au nota maximă la Evaluarea Națională.
Felicitări elevilor, profesorilor, Inspectoratului Școlar Județean și părinților pentru rezultatele de la Evaluarea Națională!! Îi asigur în continuare de toată susținerea administrației locale.
Clujul a avut și în acest an cea mai mare rată de promovabilitate din România, iar 55 de elevi din municipiu au luat nota 10 la examenul național de Evaluare. În semn de apreciere din partea comunității, municipalitatea va oferi un premiu simbolic fiecărui elev, în cadrul unei ceremonii de premiere care va fi organizată de Primăria Cluj-Napoca.
Subliniez încă o dată: Educația reprezintă cea mai sigură investiție într-un viitor mai bun pentru noi și pentru copiii noștri, fără să avem grija falimentului.
În primul semestru al acestui an școlar, 16.200 elevi clujeni au primit bursă: 11.445 burse de merit, 323 burse de performanță, 425 burse de studiu și 4.007 burse sociale.
Totodată, în fiecare an, Primăria acordă sume substanțiale de bani pentru a acoperi nevoi reale ale unităților școlare care nu sunt acoperite de finanțarea Ministerului Educației prin oferirea costului standard per elev.
Pentru a sprijini accesul elevilor la educație, Primăria a achiziționat anul acesta 2.098 tablete, care au fost distribuite copiilor din familii cu venituri reduse.
Începând din această săptămână, inclusiv comunitățile din Pata Rât au acces la Wi-Fi gratuit, prin cele 13 „hotspoturi” instalate în zonă. Primăria a extins astfel aria rețelei de Wi-Fi gratuit, în vederea asigurării unei educații incluzive și a egalității de șanse pentru toți copiii din municipiu. Tabletele au fost achiziționate prin alt program al primăriei.
Elevii din municipiul Cluj-Napoca beneficiază totodată de gratuități la transportul în comun, precum și de transport public dedicat prin proiectul „Autobuze școlare cu circuit închis” (inițiat prin procesul de bugetare participativă și extins actualmente la 12 trasee).
Pe lângă investițiile în infrastructură, acestea sunt cele mai importante elemente prin care administrația locală clujeană sprijină elevii, astfel încât fiecare copil să crească frumos în orașul nostru”, a fost mesajul primarului Emil Boc.
La sesiunea din această vară, elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională au studiat la următoarele unități de învățământ: Colegiul Național „Emil Racoviță” (9 elevi), Școala Gimnazială „Ioan Bob” (9 elevi), Liceul Teoretic „Avram Iancu” (8 elevi), Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” (7 elevi), Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” (5 elevi), Școala Gimnazială „Ion Creangă” (4 elevi), Seminarul Teologic Ortodox (3 elevi), Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (2 elevi), Școala Gimnazială „Horea” (2 elevi), Colegiul Național „Gheorghe Șincai” (1 elev), Liceul Teoretic „Elf” (1 elev), Liceul Teoretic „Lucian Blaga” (1 elev), Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” (1 elev), Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” (1 elev), Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” (1 elev).