USAMV Cluj a transferat de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență un aparat performant de diagnosticare a coronavirusului. Doi specialiști au fost delegați la Spitalul Clinic De Boli Infectioase

Updated on martie 20, 2020 Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca contribuie la eforturile spitalelor din oraș de a diagnostica rapid testele prelevate de la persoane suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cu aparatură performantă și specialiști în diagnostic prin Touch Real-Time PCR Detection System PCR (RT-PCR) în boli parazitare și infecțioase, din cadrul Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Cluj-Napoca.

Astfel, un echipament de tip RT-PCR din dotarea laboratoarelor USAMV Cluj-Napoca a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, iar doi specialiști au fost delegați de luni, 16 Martie 2020, la Spitalul Clinic De Boli Infectioase din Cluj-Napoca – Cercetător științific dr. Angela Ionică, de la Disciplina de Parazitologie și Boli parazitare, și Asist. univ. dr. Ioana Buzura-Matei, de la Disciplina de Microbiologie.

USAMV Cluj a transferat de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență un aparat performant de diagnosticare a coronavirusului. Doi specialiști au fost delegați la Spitalul Clinic De Boli Infectioase 1

Alte două aparate de tip RT-PCR sunt la dispoziție pentru laboratoare de diagnostic SARS-CoV-2.

”La cererea Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Cluj-Napoca, două cadre cu experiență în biologia moleculară, în diagnosticul bazat pe identificarea materialului genetic specific agenților infecțioși, au acceptat și au fost delegate de la universitatea noastră să lucreze zilnic în laboratorul de diagnostic COVID-19 al spitalului. Este vorba despre Asist. univ. dr. Ioana Buzura-Matei și Cercetător științific Dr. Angela Ionică. Comunitatea universitară este mândră de gestul colegelor și le mulțumește pentru efort și pentru spiritul de solidaritate. Dintre cele trei aparate RT-PCR puse la dispoziția sistemului de sănătate de către universitate, aparate care pot fi folosite pentru diagnostic, un aparat a fost deja transferat Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, aparatul fiind compatibil cu kit-urile folosite de laborator. Celelate aparate disponibile în universitate vor fi transferate laboratoarelor de diagnostic COVID-19, pe baza cererii acestora”, este mesajul transmis de rectorul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Cornel Catoi.

Ministerul Educației și Cercetării-România a solicitat încă de la începutul săptămânii un inventar al aparaturii de tip RT-PCR la nivelul universităților din România pentru a fi puse la dispoziția Ministerul Sănătăţii – România, astfel că USAMV Cluj-Napoca s-a alăturat din primul moment demersului, cu speranța că sprijinul prin aparatură performantă și specialiști va contribui la eforturile întregii comunități medicale în lupta cu pandemia Covid-19.

error: Content is protected !!