Reacție. Mitropolia Clujului, după ce preoții au împărtășit cu aceeași linguriță mai multe persoane

Updated on martie 22, 2020 Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului a reacționat după ce în mediul online au apărut imagini cu oameni care se împărtășeau cu aceiași linguriță la Catedrala Ortodoxă din Piața Avram Iancu.

În condițiile în care autoritățile i-au măsuri tot mai restrictive pentru combaterea epidemiei de coronavirus, la slujba de astăzi un preot a fost filmat cum împărtășea enoriașii cu aceiași linguriță.

Reacție. Mitropolia Clujului, după ce preoții au împărtășit cu aceeași linguriță mai multe persoane 1

„Biserica de la bun început a înțeles să își asume și să dea un exemplu, în ceea ce privește atitudinea de respect față de toate recomandările de siguranță venite din partea autorităților. Am limitat numărul de credincioși, am organizat slujbele afară etc.

Acuma, în privința împărtășaniei, am primit o recomandare de la Sfântul Sinod, în urmă cu vreo 2-3 săptămâni, ca, dacă sunt credincioși, care au o anumită reținere în a se împărtăși cu aceeași linguriță, ei pot să ceară preotului, la sfârșitul slujbei, să se împărtășească din lingurițe aduse de ei, or, în cazul de față, nu s-a pus problema”, a declartat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, Bogdan Ivanov, citat de g4media.ro.

Acesta consideră că preotul care făcea împărtășania nu a greșit.

„Nu. Preotul nu a greșit, pentru că el nu a primit alte recomandări oficiale din partea Sfântului Sinod…”

Vezi video aici:

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a transmis că a avut o discuție cu mitropolitul Andrei Andreicuț, care l-a sigurat că nu vor mai exista astfel de situații. La insistențele jurnaliștilor, Abrudean a declarat și că se va face o anchetă.

„Vom face o anchetă și vom lămuri subiectul. Nu există excepții de la reguli, indiferent de cine e vorba”.

error: Content is protected !!