Cluj. Reacție Jandarmerie: „Urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public conform cărora ,,O clujeancă a fost amendată chiar dacă avea declarația pe propria răspundere”. Replică de jandarm: ,,Asta se învață în clasa a 7-a”, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări”: 

Updated on martie 30, 2020 În presa națională a apărut o știre potrivit căreia o femeie din Cluj-Napoca a fost amendată de un jandarm din cauză că declaraţia pe propria răspundere pe care o avea asupra ei „nu era bună”. Jandarmeria spune că nu este adevărat.

Jandarmeria Română: Urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public conform cărora ,,O clujeancă a fost amendată chiar dacă avea declarația pe propria răspundere”. Replică de jandarm: ,,Asta se învață în clasa a 7-a”, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Cluj. Reacție Jandarmerie: „Urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public conform cărora ,,O clujeancă a fost amendată chiar dacă avea declarația pe propria răspundere”. Replică de jandarm: ,,Asta se învață în clasa a 7-a”, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări”:  1
(foto arhiva)

Din respect pentru cetățenii clujeni, inspectoratul de jandarmi județean s-a autosesizat și au fost dispuse verificări pentru documentarea acestei situații și remedierea eventualelor neconformități identificate în dialogul echipajelor noastre cu cetățenii.

În urma verificărilor amănunțite, derulate în rândul personalului propriu, am constatat că dialogul invocat în mediul virtual nu ar fi avut loc.
Considerăm că multiplicarea mesajelor neveridice, mai ales din partea unor publicații, este regretabilă și poate genera sentimentul de neîncredere între cetățeni și echipajele noastre, cu precădere în acest context, când colaborarea cu autoritățile și responsabilizarea socială sunt prioritare.

Asigurăm, pe această cale, cetățenii, că forțele Jandarmeriei Române depun eforturi susținute, alături de celelalte instituții, pentru consolidarea climatului de siguranță publică, în sprijinul și pentru cetățean”.

error: Content is protected !!