Cluj. Reacție. Institutul Oncologic, despre coadă uriașă cu bolnavi de cancer

(Last Updated On: March 23, 2020)

Update
Coadă uriașă la Institutul Oncologic, luni dimineață. Motivul? Triajul epidemiologic, spun cei de la Institut.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca face următoarele precizări: „În efortul de a deservi pacienții oncologici care se adresează Institutului, efectuăm triajul epidemiologic, imperativ în contextul pandemiei de COVID-19. În cele două corturi puse la dispoziția IOCN de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență se realizează triajul tuturor pacienților care se adresează Institutului și izolarea celor care prezintă criteriile de risc specifice infecției COVID-19. În Institut au acces numai pacienții care au trecut deja prin triaj.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca face maximum de efort pentru a evita intersectarea circuitelor. Ne străduim să fim în același timp operativi și precauți”.

Stire Initiala
Autoritățile anunță să păstrăm distanță socială dar nu a găsit p soluție pentru bolnavii de cancer, cei mai expuși infectării.

Emanuel Ungureanu, deputat USR: „Cozi de zeci de metri la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, azi dimineață, de la ora 7!
Pacienții cu cancer stau cu orele de dimineață la cozi infernale, în frig pentru a primi tratamentul de care depinde supraviețuirea lor.

Cluj. Reacție. Institutul Oncologic, despre coadă uriașă cu bolnavi de cancer 1

În plină criză Covid 19 acești bolnavi sunt cei mai expuși infectării.
Nu poate fi vorba de distanțare socială aici, ce face statul român acum cu acești bolnavi se numește, crimă colectivă.

Am urlat zile în șir la Guvern să emită rețete pentru pacienții cu cancer on line, să desființeze temporar mizeria numită card de sănătate, să valideze consultații telefonice și servicii de telemedicină.

Vezi aici Video:

Ori nu le pasă, ori sunt incompetenți, mai degrabă ambele. Imaginile acestea mi-au sfâșiat inima”.