Surse: 18 primari PSD din Cluj au negociat trecerea la PNL. USR-PLUS câștigă masiv iar în municipiu?

Updated on februarie 22, 2020 Este tot mai clar că marile orașe rămân cu USR-PLUS iar PNL se orientează către orașele mici, comune și sate. PNL a început o campanie agresivă de a racola primari PSD din localitățile mici pentru a compensa pierderile uriașe din marile orașe. Cei din orașele mari nu vor accepta niciodată racolarea de primari PSD. Dintr-o dată, PNL = PSD.

Biroului Permanent Naţional al PNL a decis, la începutul lui februarie, să nu susţină drept candidaţi la funcţia de primar edili care sunt înscrişi în PSD. Surse social-democrate au dezvăluit că, în judeţul Cluj, liberalii au negociat cu 18 primari social-democraţi, acesta fiind motivul pentru care Marcel Ciolacu a „descins” în oraş în cursul zilei de joi, 20 februarie, anunță Adevarul.

Surse: 18 primari PSD din Cluj au negociat trecerea la PNL. USR-PLUS câștigă masiv iar în municipiu? 1

Un număr de 18 primari PSD din Cluj negociază cu PNL trecerea în tabăra liberală pentru alegerile locale care bat la uşă, au declarat surse din partid pentru „Adevărul”. Printre aceştia s-ar număra primarii din Apahida (Grigore Fati), Ceanu Mare (Ana Liliana Moldovan), Aşchileu (Ana Cighir), Cuzdrioara (Simion Casian Rus), Sănduleşti (Călin Stelian Fărgaciu) sau Aiton (Nicolae Făgădar). La alegerile locale din 2016, PSD a câştigat 30 de primării în judeţul Cluj

Acesta ar fi motivul pentru care preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a luat măsuri ferme pentru a-i face pe edili să se răzgândească.

„Au fost mai multe probleme. Îmi pare rău, la început am fost puţin ruşinat de lucrurile care s-au întâmplat. Presupun că toată lumea a înţeles că trebuie să mergem înainte, serioşi, pe nişte principii corecte. Era o supărare în rândul primarilor, i-am văzut plecând cu o anumită speranţă.

O să ţinem legătura mai strâns de acum”.

Întrebat fiind despre motivul supărării, Ciolacu a spus: „referitor la cum au funcţionat lucrurile în interiorul organizaţiei. Domnii primari vă stau la dispoziţie pentru a vă spune”.

În urma discuţiilor s-a stabilit că la cârma PSD Cluj va rămâne deputatul de Maramureş, Gheorghe Şimon, care va asigura organizarea alegerilor: „Domnii primari au dorit să rămână domnul Şimon coordonator, până în momentul în care se găsesc toţi candidaţii pentru toate localităţile din judeţul Cluj şi în mod special în municipiul Cluj-Napoca. În a doua parte a şedinţei am avut mai mulţi preşedinţi de organizaţii şi membri de la organizaţia municipală Cluj-Napoca.

Am stabilit că după ce vom decide toţi candidaţii vom merge la alegerile din cadrul organizaţiei, ca o conducere legitim aleasă să îşi asume aceste alegeri locale. Ne vom coordona, pentru a nu face lucrurile în grabă. Noi vorbim despre candidaţi, candidaţii trebuie aleşi cu grijă. În localităţile mari să facem sondajele de opinie, dar sunt ferm convins că în alegeri vom intra cu o echipă aleasă.”

error: Content is protected !!