Mihai Goțiu: „Cum e să fii servit, în Cluj, de un ospătar din Sri Lanka. Astăzi, într-un restaurant din centrul Clujului, am fost servit de Udara, un ospătar din Sri Lanka. E unul dintre cei 22 de singalezi care lucrează aici, de la făcut curățenie și bucătărie, până la servit, după cum mi-a mărturisit patronul, și despre care presa a relatat că …”

Updated on februarie 14, 2020 În contextul scandalului de la Ditrău, în care localnicii s-au revoltat deoarece patronul unei brutării a angajat doi muncitori din Sri Lanka, senatorul USR, Mihai Goțiu, a postat un mesaj în care povestește despre „cum e să fi servit, în Cluj, de un ospătar din Sri Lanka”.

Mihai Goțiu a scris pe Facebook: „Cum e să fii servit, în Cluj, de un ospătar din Sri Lanka. Astăzi, într-un restaurant din centrul Clujului, am fost servit de Udara, un ospătar din Sri Lanka. E unul dintre cei 22 de singalezi care lucrează aici, de la făcut curățenie și bucătărie, până la servit, după cum mi-a mărturisit patronul, și despre care presa a relatat că ar fi avut probleme cu reclamații de la vecinii din cartierul în care locuiesc.

Mihai Goțiu: „Cum e să fii servit, în Cluj, de un ospătar din Sri Lanka. Astăzi, într-un restaurant din centrul Clujului, am fost servit de Udara, un ospătar din Sri Lanka. E unul dintre cei 22 de singalezi care lucrează aici, de la făcut curățenie și bucătărie, până la servit, după cum mi-a mărturisit patronul, și despre care presa a relatat că ...” 1

Să vă spun un secret: mâncarea a avut același gust (și calitate) ca cel pe care îl avea când am luat masa aici și înainte de a fi angajați singalezii. Zâmbetul natural al lui Udara i-a adus, însă, o aromă în suplimentară. La fel ca cel al ospătarilor de etnie română ori maghiară, cu care lucrează cot la cot.

Sunt îngândurat pentru ceea ce au pățit, dar sunt bucuros că i-am întâlnit. Și că, în continuare, își continuă munca în Cluj Napoca. Am trăit, trista epocă Funar, când orașul a fost blocat, timp de 12 ani, în dispute naționaliste și xenofobe. O perioadă rămasă în istorie ca fiind a coșurilor de gunoi tricolore. Rănile încă nu s-au vindecat în totalitate, dar sunt convins că clujenii au puterea să treacă peste asta și să ofere un model despre ce înseamnă toleranța și respectul față de cei diferiți de tine.

Sper să-l mai întâlnesc pe Udara și colegii lui, români, maghiari, singalezi și de ce naționalitate ori etnie vor mai fi. Și vă doresc ”poftă mare!” dacă ajungeți și voi prin zonă.

FOTO: Alături de Cristian și Udara/ credit foto: Elena Muscă”

error: Content is protected !!