Gata gluma! Primăria Cluj a dărâmat un bloc de 3 etaje din Mărăști. „Sunt peste 50 de clădiri pe care le-am demolat şi sunt altele unde suntem încă în proces. Pot să vă spun că am demolat…”

(Last Updated On: February 11, 2020)

50 de imobile, printre care şi un bloc cu trei etaje, au fost demolate de Primăria Cluj Napoca.

“În cazul unei construcţii care nu respectă parametrii pentru care a primit autorizaţie, de construcţie, primăria dă amendă, mergem în instanţă şi demolăm clădirea. Sunt peste 50 de clădiri pe care le-am demolat şi sunt altele unde suntem încă în proces.

Gata gluma! Primăria Cluj a dărâmat un bloc de 3 etaje din Mărăști. „Sunt peste 50 de clădiri pe care le-am demolat şi sunt altele unde suntem încă în proces.  Pot să vă spun că am demolat...” 1
(foto arhiva)

Pot să vă spun că am demolat un un bloc cu trei etaje, în cartierul Mărăşti, în zona Bulevardului Bucureşti. Toate procedurile au durat aproximativ cinci ani, dar la final am reuşit să câştigăm şi am pus în executare hotărârea judecătorească”, a declarat viceprimarul Clujului, citat de Ziua de Cluj.

Dan Tarcea a arătat că, în cazul construcţiilor din domeniul public, demolarea se poate face printr-o dispoziţie a primarului, însă în cazul clădirilor din domeniul privat, primăria trebuie să se adreseze unei instanţe de judecată.

“Aş vrea să spun că, în condiţiile în care se construieşte pe domeniul public o construcţie fără autorizaţie de construire, acolo procedura este mult mai simplă, pentru că merge direct cu o dispoziţie din partea primarului şi putem să mergem la demolare. În cazul în care discutăm de clădiri din domeniul privat, acolo avem nevoie de procese”, a adăugat Tarcea.