Clujul pregătit anti-coronavirus. Ministrul Sănătății: „Spitalele şi-au refăcut stocurile de biocide, costume de protecţie şi ventilatoare….”

(Last Updated On: February 19, 2020)

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, pare că ia în serios amenințarea coronavirus China, mai ales că un al doilea român s-a infectat pe vasul de croazieră din Japonia. Clujul are capacitate de diagnostic, până acum se făcea doar la București.

Ministrul susţine că spitalele şi-au refăcut stocurile de materiale necesare în cazul extinderii şi în România a pneumoniei provocate de coronavirus, anunță Europa FM.

Clujul pregătit anti-coronavirus. Ministrul Sănătății: „Spitalele şi-au refăcut stocurile de biocide, costume de protecţie şi ventilatoare....” 1

Este vorba despre biocide, costume de protecţie şi ventilatoare. În plus, mai multe centre de diagnostic au fost înfiinţate în toate zonele ţării.

„S-a îmbunătățit capacitatea de răspuns a României în contextul acestei pandemii severe. În momentul de față avem capacitate de diagnostic la nivel național. Inițial a fost în București, în momentul de față există capacitate de diagnostic în Constanța, Cluj, Iași și Timișoara”, a spus ministrul Sănătăţii.