Cluj. Se deschide prima clinică de terapie cu animale din România

Updated on februarie 18, 2020 Prima clinică de terapie asistată cu animale din România se deschide la Cluj-Napoca în data de 22 februarie.

Echipa din clinică este una multidisciplinarã, formatã din specialişti în sãnãtatea mintalã şi 7 câini de terapie. Serviciile oferite includ terapie standard (terapie cognitiv comportamentalã, ABA, logopedie) şi terapie asistatã de animale.

Cluj. Se deschide prima clinică de terapie cu animale din România 1

Câinii de terapie au un rol motivator, ajutându-i pe beneficiari sã depãşeascã mai uşor obstacolele întâlnite. Rezultatele cercetãrilor aratã cã interacţiunea cu un animal reduce nivelul de cortizol (hormon al stresului) şi creşte nivelul oxitocinei, contribuind la starea de bine şi de relaxare. Astfel procesul terapeutic este mai plãcut, iar rezultatele apar mai repede. În cazul copiiilor cu autism, câinii de terapie faciliteazã stabilirea unei conexiuni şi a interacţiunilor sociale, informează doctorulzilei.ro.

Psy Plus e prima clinicã de psihoterapie standard şi terapie asistatã de animale din România, care îţi pune la dispoziţie specialişti cu experienţã, pasionaţi şi determinaţi sã lucreze cu tine sau alãturi de copilul tãu, în vederea îmbunãtãţirii calitãţii vieţii şi atingerii unui nivel optim de funcţionare.

Terapia asistatã de animale (TAA) este o terapie complementarã, a cãrei beneficii psihologice, cognitive, fizice şi sociale au fost dovedite din punct de vedere ştiinţific. Acest tip de terapie oferã un cadru de acceptare necondiţionatã, creşte motivaţia, activeazã atenţia şi capacitatea de concentrare, creşte stima de sine, diminueazã stresul, precum şi nivelul depresiei şi al anxietãţii. TAA se adreseazã atât copiiilor, cât şi adulţilor, fiind recomandatã în intervenţia unui spectru foarte larg de tulburãri, precum depresie, anxietate, atacuri de panicã, tulburãri din spectrul autist, anxietate socialã, tulburare de stres post-traumatic, tulburare obsesiv-compulsivã, Alzheimer, diverse tipuri de dizabilitãţi etc.

Deşi în ţãri precum SUA, Austria, Italia, Elveţia sau Germania acest tip de terapie se bucurã de o mare popularitate, în România este un domeniu încã prea puţin cunoscut.

error: Content is protected !!