Cluj. Sâmbătă se deschide prima clinică de terapie cu animale din România. În cadrul evenimentului vor fi organizate ateliere cu activitãţi asistate de câinii de terapie ai clinicii, ateliere adresate copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 13 ani

Updated on februarie 21, 2020 Sâmbãtã, 22.02.2020, între ora 11 şi 15, are loc deschiderea oficialã a clinicii Psy Plus, prima clinicã de terapie standard şi terapie asistatã de animale din România.

În cadrul evenimentului vor fi organizate ateliere cu activitãţi asistate de câinii de terapie ai clinicii, ateliere adresate copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 13 ani. Vizitatorii se vor bucura în zona de networking de compania unui terapeut necuvântãtor.

Cluj. Sâmbătă se deschide prima clinică de terapie cu animale din România. În cadrul evenimentului vor fi organizate ateliere cu activitãţi asistate de câinii de terapie ai clinicii, ateliere adresate copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 13 ani 1

Clinica Psy Plus se adreseazã atât copiiilor, cât şi adulţilor, tipici şi cu diverse deficienţe sau cu tulburãri din spectrul autist. Echipa este una multidisciplinarã, formatã din specialişti în sãnãtatea mintalã şi 7 câini de terapie. Serviciile oferite includ terapie standard (terapie cognitiv comportamentalã, ABA, logopedie) şi terapie asistatã de animale.

Câinii de terapie au un rol motivator, ajutându-i pe beneficiari sã depãşeascã mai uşor obstacolele întâlnite. Rezultatele cercetãrilor aratã cã interacţiunea cu un animal reduce nivelul de cortizol (hormon al stresului) şi creşte nivelul oxitocinei, contribuind la starea de bine şi de relaxare. Astfel procesul terapeutic este mai plãcut, iar rezultatele apar mai repede.

În cazul copiiilor cu autism, câinii de terapie faciliteazã stabilirea unei conexiuni şi a interacţiunilor
sociale.

„ Vã aşteptãm sâmbãtã, 22.02.2020, la sediul clinicii Psy Plus, pe str. Diaconu Coresi, nr 6”, anunță reprezentanții clinicii.

error: Content is protected !!