Cluj. O dronă americană de tipul celei care l-a ucis pe generalul iranian Quasem Soleimani a ajuns la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii

Updated on februarie 19, 2020 Una dintre cele mai performante aeronave fără pilot din lume, o dronă de tip MQ-9 Reaper, a ajuns la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii.

Aeronava de tip MQ-9 Reaper reprezintă o premieră pentru Romania și a fost adusă pentru a oferi sprijin tehnic, operational și de securitate regională, informează stiri.tvr.ro.
Cluj. O dronă americană de tipul celei care l-a ucis pe generalul iranian Quasem Soleimani a ajuns la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii 1

MQ 9 Reaper este arma folosită de forțele americane la începutul anului pentru lichidarea generalului iranian Quasem Soleimani.

Situația din Europa de Est a devenit mai volatilă în ultimii ani a declarat ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, prezent la ceremoniile din baza aeriana 71 de la Câmpia Turzii.

Din acest motiv, Forțele Aeriene ale SUA au detașat în țara noastră una dintre cele mai performante aeronave fără pilot din lume: drona MQ-9 Reaper.

Alături de militarii americani, soldații români participă în această perioada la exercițiul comun Dacian Reaper-20.

Aparatul adus în România nu este dotat cu armament ci este echipate doar pentru misiuni de recunoaștere.

error: Content is protected !!