Bucureștiul ajunge Clujul din urmă la nivelul chiriilor. Cu cât se mai închiriază un apartament cu două camere

Updated on februarie 20, 2020 Clujul și Bucureștiul continuă bătălia chiriilor spre disperarea celor care doresc să închirieze la un preț decent.

Chiria medie solicitată în Bucureşti a crescut în ultimul trimestru din 2019 şi a ajuns la nivelul celei din Cluj. În București chiria medie solicitată pentru un apartament cu două camere se situează acum la 420 de euro pe lună, în creștere de la 410 euro pe lună în al treilea trimestru al anului, anunță Stirile Pro Tv.

Bucureștiul ajunge Clujul din urmă la nivelul chiriilor. Cu cât se mai închiriază un apartament cu două camere 1

Același tip de locuință (bicamerală, confort 1, din perioada 1980-2000, cu o suprafață utilă de 50-60 de metri pătrați) poate fi închiriată, în Cluj-Napoca, tot cu 420 de euro pe lună, la fel ca în cele trei luni anterioare.

Pe următoarele locuri în clasamentul celor mai mari chirii solicitate pe segmentul apartamentelor cu două camere se situează orașele Timișoara și Brașov, unde proprietarii solicită, în medie, 350 de euro pe lună (la fel ca trimestrul trecut). Iașiul, pe de altă parte, a consemnat o scădere în acest răstimp, de la un nivel de 350 de euro pe lună, la 330 de euro pe lună.

Orașul cu cele mai multe locuințe de închiriat rămâne Bucureștiul, la o distanță rezonabilă față de toate celelalte centre regionale: în capitala țării, potențialii chiriași au avut la dispoziție, trimestrul trecut, 8.210 asemenea anunțuri. În toate celelalte mari orașe ale țării, volumul ofertelor de închirieri se situează la mai puțin de 3.000 și, în unele cazuri, chiar la mai puțin de 2.000. Astfel, numărul ofertelor ajunge la 2.770 în Cluj-Napoca, la 2.420 în Timișoara, la 1.300 în Constanța, la 1.210 în Iași și, respectiv, la 1.110 în Brașov.

error: Content is protected !!