5G la Cluj. Cât de periculoase pentru sănătate sunt tehnologiile 5G. Adevărul spus de un faimos fizician român stabilit în Olanda

Updated on februarie 14, 2020 Clujul se numără printre orașele din țară care beneficiază de cele mai mari viteze 5G, similare internetului prin fibră optică. Sunt acestea periculoase tehnologiile 5 G pentru sănătatea oamenilor?

Cristian Presură, un fizician român stabilit în Olanda, cercetător la Philips Research Eindhoven, este categoric: „radiaţia tehnologiei 5G nu este cancerigenă şi nu încălzeşte şi trebuie să ne asigurăm că încălzirea provocată nu este puternică”.

5G la Cluj. Cât de periculoase pentru sănătate sunt tehnologiile 5G. Adevărul spus de un faimos fizician român stabilit în Olanda 1

Cristian Presură, citat de Adevarul: „Radiaţia 5G este o undă electromagnetică. Dacă vorbiţi la telefon, vor fi trimise unde electromagnetice în toate părţile. Deci, noi ne ”scăldăm” în unde electromagnetice. Acelaşi lucru se întâmplă şi când aprindem lumina.

Într-adevăr, suntem într-o ”baie” de câmpuri electromagnetice, de radiaţie electromagnetică. O radiaţie devine cancerigenă, cu cât este mai înaltă, cum este cazul razelor X, întâlnite în investigaţiile clinice. De aceea, nu se pot face prea multe investigaţii de acest gen pe an. Frecvenţa acestora este atât de înaltă încât energia înmagazinată într-un foton este suficientă ca să spargă/ ionizeze atomul.

Atomii ionizaţi din corpul nostru pot produce, la un moment dat, cancer. Există, deci, unde electromagnetice care produc cancer, importantă, însă, în acest caz este frecvenţa

Dar, undele tehnologiilor 5G pleacă de la 2 GHz şi pot ajunge, după unii, la 70 GHz, sunt de sute de mii de ori mai mici decât frecvenţa razelor X. Deci, nu sunt radiaţii ionizante, prin urmare, nu sunt canceroase. Mai mult, lumina de la bec are o frecvenţă care este de 100.000 de ori mai mare decât radiaţia de la telefon.

Comparând un telefon 5G cu un bec, într-un telefon avem 2-3 W, în schimb într-un bec pot fi mai mulţi. Doar că frecvenţa undelor electromagnetice de la radiaţia 5G este de 100.000 de ori mai mică decât a becului. Deci, dacă becul nu ne crează probleme, atunci de ce ne-ar produce telefonul mobil? Deci, nu este nici un fel de problemă”.

La finalul anului trecut rețeaua 5G Orange cuprindea București, Cluj-Napoca și Iași, orașe în care clienții aveau cea mai mare viteză 5G, de până la 1,2 Gbps la download şi viteze medii de 600 Mbps, experienţă similară celei oferite de serviciul de internet prin fibră optică.

error: Content is protected !!