Cluj. Amenzi pentru 5 restaurante de la Protecția Consumatorilor. Puneau în farfurii mâncare expirată de 120 de zile

(Last Updated On: February 21, 2020)

Cinci restaurante din Cluj Napoca au fost amendate de comisarii CJPC Cluj pentru că vindeau mâncare expirată.

„În urma depunerii a cinci reclamaţii în cursul lunii februarie, care vizau unităţi de alimentaţie publică, comisarii CJPC Cluj desemnaţi să cerceteze aspectele semnalate au descoperit mai multe deficienţe, printre care produse cu data limită de consum şi data durabilităţii minimale depăşite cu una până la 120 de zile, produse depozitate necorespunzător sau la care a fost schimbată starea termică sau produse fără elemente de identificare/ caracterizare.

Cluj. Amenzi pentru 5 restaurante de la Protecția Consumatorilor. Puneau în farfurii mâncare expirată de 120 de zile 1

Ca urmare a deficienţelor, operatorii economici prestatori de servicii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 350.000 de lei”, se arată într-un comunicat transmis pentru Ziua de Cluj.

Totodată, în urma comisarii au dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantităţii de 315 kg de produse neconforme care şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Controlul comisarilor de la Protecţia Consumatorilor Cluj a vizat 5 restaurante de pe raza municipiului Cluj-Napoca, acestea fiind amendate şi închise temporar.