La Mulți Ani! Florin Piersic, 84 de ani: „La Cluj, venind o comisie de verificare a aptitudinilor, colegii mei de liceu m-au împins acolo sa spun o poezie pe care o spusesem la liceu, la sfârșitul clasei a XI-a, când era o serbare, o întâlnire cu profesorii, cu colegii mei din Liceul de băieți numărul 3 din Cluj si, neapărat, cu părintii, care erau in număr mare acolo.  Si acolo am spus o …”

Updated on ianuarie 27, 2020 Florin Piersic împlinește astăzi 84 de ani. Născut la 27 ianuarie 1936, la Cluj, Florin Piersic este unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film. Acesta a povestit cum a ajuns actor.

Florin Piersic, citat de Realitatea Tv: „Am ajuns aici printr-o întâmplare, zic eu. La Cluj, venind o comisie de verificare a aptitudinilor, colegii mei de liceu m-au împins acolo sa spun o poezie pe care o spusesem la liceu, la sfârșitul clasei a XI-a, când era o serbare, o întâlnire cu profesorii, cu colegii mei din Liceul de băieți numărul 3 din Cluj si, neapărat, cu părintii, care erau in număr mare acolo.

La Mulți Ani! Florin Piersic, 84 de ani: „La Cluj, venind o comisie de verificare a aptitudinilor, colegii mei de liceu m-au împins acolo sa spun o poezie pe care o spusesem la liceu, la sfârșitul clasei a XI-a, când era o serbare, o întâlnire cu profesorii, cu colegii mei din Liceul de băieți numărul 3 din Cluj si, neapărat, cu părintii, care erau in număr mare acolo.  Si acolo am spus o ...” 1

Si acolo am spus o poezie care se numea si se numește “Nebuna”, de George Cosbuc. Datorita acestei poezii, colegii mei m-au împins la acest examen la Cluj, de verificare a aptitudinilor. Veneau comisii in orașele mari din Romania, apoi urma examenul definitiv din Bucuresti, care era eliminatoriu.

Eu am fost ales atunci, la Cluj, de aceasta comisie condusa de actrita Elena Negreanu, care m-a iubit foarte tare si m-am prezentat la Bucuresti zicand ca daca m-au ales la Cluj, poate am o sansa sa reusesc si la Bucuresti. Ceea ce s-a si intamplat si am facut aceasta profesie”.

error: Content is protected !!