Cluj, cel mai sigur oraş din România şi locul 13 în lume. Depăşeşte oraşe precum Helsinki, Tokyo, Viena sau Copenhaga

Updated on ianuarie 26, 2020 Orașul Cluj Napoca se află pe primul loc în topul celor mai sigure orașe din România, clasament realizat de specialiștii de la Numbeo.

De altfel, Clujul se află pe locul 13 în topul celor mai sigure oraşe din lume cu o rată de siguranţă de 80,31% şi depăşeşte oraşe precum Helsinki, Tokyo, Viena sau Copenhaga, informează observator.tv.

Cluj, cel mai sigur oraş din România şi locul 13 în lume. Depăşeşte oraşe precum Helsinki, Tokyo, Viena sau Copenhaga 1

Conform celor de la Numbeo, Cluj-Napoca este urmat de Braşov, 77,65% rată de siguranţă, şi de Timişoara, 76,04% rată de siguranţă, în timp ce Bucureşti ocupă abia locul al cincilea pe România, la nivel de siguranţă, din cinci oraşe din ţara noastră câte au fost luate în calcul de specialiştii Numbeo.

Rata de siguranţă este bazată pe o formulă ce ia în calcul detalii precum numărul de crimie comise, numărul de jafuri, numărul de spargeri date, numărul de furturi de maşini, numărul de amenzi date pentru furturi din buzunare, etc.

Cel mai sigur oraş din lume este considerat Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite, cu o rată de siguranţă de 88,67%. Urmează Doha, din Qatar, cu 88,52% rată de siguranţă, şi Taipei, din Taiwan, cu 85,8% rată de siguranţă.

Au fost luate în calcul 374 de oraşe din întreaga lume, iar cele mai nesigure sunt considerate Caracas (Venezuela, 15,1% rată de siguranţă), Port Moresby (Papua Noua Guinee, 16,42% rată de siguranţă) şi Pietermaritzburg (Africa de Sud, 18,01% rată de siguranţă).

error: Content is protected !!