Viorel Patrana: „Modelul „Cluj” trebuie replicat! Experienta de la Cluj ar trebui replicata in fiecare oraș din tara asta. Se știe ca in administrațiile locale sunt putini profesioniști pur sânge. Multi au ajuns acolo pe criterii politice. Ei bine, crearea de astfel de …”

Updated on decembrie 4, 2019 Cum ar arăta România după modelul Cluj? Energică, plină de acțiune, setată pe făcut bani și distracție de calitate?

Viorel Patrana: „MODELUL ,,CLUJ” TREBUIE REPLICAT.
Este de notorietate deja, demonstrat prin rezultate, ca la ora asta Clujul si Oradea au cele mai eficiente administratii locale din tara. Am purtat o discutie cu dl. Mircea Barna, friend de facebook – fost mare international roman de baschet din anii ”70-”80, actual om de afaceri de succes in Germania si Romania -, din care am inteles de ce merg bine lucrurile in Cluj. Pe langa faptul ca primarul Boc are o echipa de management bună.

Viorel Patrana: „Modelul „Cluj” trebuie replicat! Experienta de la Cluj ar trebui replicata in fiecare oraș din tara asta. Se știe ca in administrațiile locale sunt putini profesioniști pur sânge. Multi au ajuns acolo pe criterii politice. Ei bine, crearea de astfel de ...” 1

In Cluj, oameni care vor binele cetatii au infiintat o asociatie civica – Consiliul Civic Local din Cluj. Din care fac parte oameni de succes – antreprenori, intelectuali, specialisti in varii domenii – asociatie din care face parte dl. Mircea Barna. Aceasta asociatie ofera consultanta si suport gratuit administratiei municipalitatii. Fac studii, propun solutii, analizeaza planurile administratiei si atrag atentia atunci cand oamenii primariei vor sa lanseze diverse proiecte dovedite nefezabile, impiedicand risipa banului public.

Experienta de la Cluj ar trebui replicata in fiecare oraș din tara asta. Se știe ca in administrațiile locale sunt putini profesioniști pur sânge. Multi au ajuns acolo pe criterii politice. Ei bine, crearea de astfel de asociatii din care sa faca parte oameni de succes, care au dovedit ca sunt capabili de performante in plan personal, care sa lucreze strans cu primariile sunt o solutie excelenta pentru a suplini lipsa de competente.

Totul este ca primarul respectiv si consilierii pe care ii are sa aiba mintea deschisa, sa fie dispusi sa asculte oamenii care detin know-how, sa se consulte in permanenta si sa le preia ideile, sugestiile si criticile, la nevoie. Ei ar fi aceia care ar avea de castigat in planul imaginii. Si, dupa aceea, evident, ar castiga comunitatile locale. Ar castiga Romania”.

error: Content is protected !!