În Cluj trăieşte un român mai bătran ca patria în care s-a născut. La ceas de sărbătoare, bătrânul mai are o singură dorinţă – o Românie mai unită

Updated on decembrie 1, 2019 În Cluj trăieşte însă un român mai bătran ca patria în care s-a născut, spun cei de la TVR. Bărbatul avea 3 ani la Marea Unire, nu îşi mai aminteşte evenimentele de atunci, însă nu a uitat al doilea război mondial sau Revoluţia Româna din urma cu 3 decenii.

Iosif Rus avea trei ani pe când la Albă Iulia, pe 1 decembrie 1918, peste o sută de mii de români, din toate provinciile istorice făureau Marea Unire. Tatăl lui abia revenise din lagărele siberiene unde a fost prizonier de război şi aflase că cei patru copii ai săi erau orfani de mamă.

În Cluj trăieşte un român mai bătran ca patria în care s-a născut. La ceas de sărbătoare, bătrânul mai are o singură dorinţă - o Românie mai unită 1

S-a recăsătorit, iar pruncii au avut o nouă mamă care i-a îngrijit şi i-a crescut. Totuşi, copilăria de acum mai bine de un secol nu a fost deloc uşoară. Şcoala a făcut-o în sat, iar liceul la Cluj Napoca, însă doar trei ani, cât au avut bani părinţii. A urmat şi armata, obligatorie la acea vreme, şi inevitabil, războiul.

Bătrânul spune că nu a avut o reţeta specială pentru a ajunge la o vârstă atât de înaintată. Bunicul de 104 ani are un mesaj pentru tânăra generaţie şi pentru toţi românii.

La ceas de sărbătoare, bătrânul mai are o singură dorinţă – o Românie mai unită.

Municipiul Cluj-Napoca: „Mii de oameni au sărbătorit Ziua Națională a României, în inima Clujului! Fotografii din prima parte a zilei – defilare cu tehnică militară și artificii de zi.
La mulți ani, România! 🇷🇴

În Cluj trăieşte un român mai bătran ca patria în care s-a născut. La ceas de sărbătoare, bătrânul mai are o singură dorinţă - o Românie mai unită 2 În Cluj trăieşte un român mai bătran ca patria în care s-a născut. La ceas de sărbătoare, bătrânul mai are o singură dorinţă - o Românie mai unită 3 În Cluj trăieşte un român mai bătran ca patria în care s-a născut. La ceas de sărbătoare, bătrânul mai are o singură dorinţă - o Românie mai unită 4
La mulți ani, români! 🇷🇴”

error: Content is protected !!