Cluj. De ce se alunecă? Adrian: „Am văzut ca multa lume se plânge de asfaltul alunecos din oraș. O fi de la clorura de calciu? Acum 2-3 ani nu țin minte sa fi fost așa alunecoase străzile”

Updated on decembrie 12, 2019 Șoferii reclamă faptul că multe străzi au devenit patinoare. Nu se știe încă de ce. De la clorura de calciu, de la asfaltul nou sau de la mizeria de pe străzi?

Pe grupul de Facebook INFO TRAFIC jud. CLUJ, Adrian-Claudiu Mustuiuc a scris: „Am văzut ca multa lume se plânge de asfaltul alunecos din oraș.
O fi de la clorura de calciu? Acum 2-3 ani nu țin minte sa fi fost așa alunecoase străzile”.

Cluj. De ce se alunecă? Adrian: „Am văzut ca multa lume se plânge de asfaltul alunecos din oraș. O fi de la clorura de calciu? Acum 2-3 ani nu țin minte sa fi fost așa alunecoase străzile” 1
(foto playtech.ro)

Dan Dany: mi se pare mie sau asfaltul alunecos e doar pe strazile asfaltate recent ?!
Ady Adrian: E fff alunecos, nush ce sa întâmplă. 4 cauciucuri noi de iarna, ca pe sanie.

Crisan-Lupa Dragos: Important e sa fie si presiunea din pneuri adaptata. Ca baietii de la vulcanizare baga aer de toti banii. Dar de alunecat cam tot aluneca dar macar nu incurca
Andrei Porumb: degeaba, 4 anvelope noi noute, clasa franare A, degeaba, aluneca ca pe partie. Poti avea ce anvelope vrei tu cu orice presiune.
Lili Ana: ai dreptate😔clasa a la frânare am și eu, “pârtie” zilele trecute…. La 30km/ora🤔. Anvelope noi nouțe….

Sebi Dan: Eu am incercat aseara in pseudosensul de pe Plevnei, asfaltul, si s-a dus sanie cu anvelope noi Michelin si tractiune integrala. Deci mare atentie in oras!!!

Ruxanda Galut: Haideti la Mures sa vedeti cum aluneca, nu este nici asfalt nou, nici nu s-a dat cu clorura de calciu, pur si simplu este mizerie, umezeala, si mâzgă.
6 tamponari diferite la acelasi semafor. La 10 km/h nu poti sa opresti masina.

Alexandra Tosa: subscriu… Grigorescu, Fantanele, Horea,P-ta Abator si Plevnei…. Oricat de incet mergeai… Trebuia pastrata o distanta serioasa daca vroiai sa opresti in conditii de siguranta

Horea Ovidiu: E rau. Am facut o sesizare pe My Cluj si anul trecut. Raspunsul a fost legat de temperaturi si umezeala etc. Un lucru clar? Se aluneca f tare cu masina sau cu papucii. Cum prin vest nu patesti asa? Ce fac ei si aici nu se poate? Nu stiu. Masinile sunt pe patinoar pe unele strazi. Si nu e cazut de DOT vechi in toate cazurile. Probabil trebuie sa se intample multe si grave… Ca apoi vine un scandal. Si la scandal se face ceva. Ca preventiv, nu se face.

Ovi Bob: Aluneci cu bocancii ca pieton … sigur nu e de la cauciucuri proaste

Horatiu Valentin Placintar: Anii trecuti nu se aluneca chiar asa…eu tind sa cred ca ceva au schimbat in compozitia solutiei pe care o folosesc anul acesta…desi azinoapte erau peste 0 grade afara se aluneca intr-o veselie in tot orasul

Turbojack Cluj: Nu e problema de clorura-asfalt , ci de praf depus care nu mai este spalat de precipitatii. Schimbati stilul de condus la unul mai delicat si preventiv . De regula se plang de alunecare cei ce cred ca frana si acceleratia este ca intrerupatorul becului de la baie ON-OFF . Acelasi fenomen de alunecare este si vara la prima ploicica dupa o perioada de seceta . Schimbati stilul de condus , circulati cu viteza mai mica decat vara .

Bica Vali: Mai tineti cont ca masinile stau ore in sir bara la bara, majoritatea diesel si cu evacuarea care bate direct in asfalt….sa va uitati cand ploua vara ce “ulei” este in apa de ploaie si ce culoarea cameleonica are. Chestia asta combinata cu praful, temeperaturile apropiate de 0 grade etc duc la situatia asta.

error: Content is protected !!