Clujul, mare noroc cu Guvernul Orban. Emil Boc, despre Centura Metropolitană: „Lucrurile par să meargă mai accelerat decât în perioada anterioară…Noul Guvern a demonstrat un mai mare …”

Updated on decembrie 10, 2019 Clujul, cu un Guvern prieten, poate face lucruri frumoase. De exemplu, o Centură Metropolitană. Cu vechiul guvern, Clujul risca să piardă fondurile europene. Guvernul Ludovic Orban a intrat cu viteză în proiect iar primăria a preluat o parte din sarcinile guvernului. Termenul de finalizare: 31 decembrie 2023.

Întrebat, marţi, de jurnalişti, la şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca, dacă se simte o modificare a relaţiei dintre Primăria Cluj-Napoca şi Ministerul Transporturilor după schimbarea de Guvern, în ceea ce priveşte centura metropolitană, Emil Boc a precizat că în perioada anterioară nu a simţit blocaje majore, ci doar întârzieri.

Clujul, mare noroc cu Guvernul Orban. Emil Boc, despre Centura Metropolitană: „Lucrurile par să meargă mai accelerat decât în perioada anterioară...Noul Guvern a demonstrat un mai mare ...” 1

„Noul Guvern a demonstrat un mai mare dinamism în sensul că protocolul actualizat a fost mult mai repede pregătit, mult mai repede transmis, mult mai concret, iar lucrurile par să meargă mai accelerat decât în perioada anterioară.

Nici în perioada anterioară nu au fost blocate lucrurile, nu am simţit blocaje majore, ci mai mult încetinite, au fost întârzieri, acum s-a plecat pe un drum mai accelerat şi sper să se continue până la capăt, indiferent de miniştri sau de guverne.

Termenul de 31 decembrie 2023 este ultimul în care putem utiliza banii europeni pentru acest proiect, dacă cei de la Ministerul Transporturilor se vor mobiliza şi, după ce va fi pregătită documentaţia pentru autorizaţia de construire se va organiza în timp licitaţia de executare a lucrărilor, şanse există să fie gata lucrarea”, a spus Boc, citat de Gandul.

Primăria Cluj-Napoca a preluat, în locul Guvernului, atribuţia de a obţine avizele necesare obţinerii autorizaţiei de construire, realizarea licitaţiei pentru executarea lucrărilor fiind în sarcina Ministerului Transporturilor.

„În luna decembrie, cel târziu în ianuarie, protocolul actualizat trebuie aprobat şi de celelalte administraţii locale de pe traseul centurii metropolitane”, a subliniat primarul municipiului Cluj-Napoca.

Centura metropolitană va avea o lungime totală de 38,8 kilometri şi patru benzi de circulaţie, costurile totale ale investiţiei fiind estimate la 150 de milioane de euro, finanţate din fonduri europene.

Traseul porneşte din comuna Gilău, va ocoli municipiul Cluj-Napoca prin zona cartierelor Grigorescu – Mănăştur – Bună Ziua şi se va intersecta cu Centura Bulevardul Muncii – Apahida, care ocoleşte municipiul prin partea de nord-est.

error: Content is protected !!