Doi medici din Cluj, trimişi în judecată de DNA pentru mită

Updated on noiembrie 8, 2019 Doi medici din Cluj au fost trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaţilor Alexandru Faur, medic în cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, Carmen Teodora Gruiţă, medic specialist endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, pentru luare de mită în formă continuată, informează a1.ro.

Doi medici din Cluj, trimişi în judecată de DNA pentru mită 1

Totodată, a fost trimisă în judecată, în arest preventiv, o altă persoană, fără vreo calitate specială, pentru dare de mită (două fapte, din care una în formă continuată) şi trafic de influenţă în formă continuată.

Alte 48 de persoane au fost trimise în judecată, în libertate, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, arată DNA, într-un comunicat de presă.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în cursul anului 2019, persoana fizică inculpată în cauză ar fi pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 şi 1.500 de lei şi a primit efectiv suma totală de 57.600 de lei, pentru a le ajuta să obţină pensii de invaliditate în condiţiile în care, în mod normal, unele persoane nu ar fi beneficiat.

error: Content is protected !!