Cluj. Update 2. Reacția Ambulanței la acuzațiile taximetriștilor. „Ambulanțierului nu i-a fost suspendat permisul pe 90 de zile. El primeste dovada periodic până …”

Updated on noiembrie 8, 2019 Cei de la Ambulanța Cluj au reacționat la acuzele taximetriștilor, în cazul accidentului care a avut loc în noaptea de 18 spre 19 octombrie, în Piața Avram Iancu, în apropierea Teatrului Național. Atunci o ambulanță a fost răsturnată de un taxi.

Rareș Ghilea (președintele Sindicatului Ambulanța Cluj), citat de Ziua de Cluj: „Ambulanțierului nu i-a fost suspendat permisul pe 90 de zile. El primeste dovada periodic până se termină cercetarea penală Domnul taximetrist a fost externat a 2- a zi dimineata de la clinica B.M.F. cu fractura de os zigomatic(la fată).
Cluj. Update 2. Reacția Ambulanței la acuzațiile taximetriștilor. „Ambulanțierului nu i-a fost suspendat permisul pe 90 de zile. El primeste dovada periodic până ...” 1

Afirmatia celui care a postat ,că ar avea nevoie de operație la membru inferior nu este susținută deoarece domnul taximetrist s-a deplasat pe picioarele lui în această perioada. Domnișoara C.I. a fost externata după 6 zile. Atât în momentul accidentului cât și în cursul nopții angajații S.A.J.-Cluj implicați în accident s-au informat îndeaproape despre starea de sănătate a celor aflați în taxi( doamna doctor a vizitat-o pe d-șoara la spital iar pe domnul taximetrist nu l-a mai găsit fiind externat)

Despre afirmația că,, ambulanța Dej nu s-a interesat despre starea de sănătate a celor doi” vă informez că sediul serviciului de ambulanță Cluj este în C-N , iar conducerea instituției s-a interesant îndeaproape despre starea de sănătate a celor implicați în eveniment.

Despre afirmația că domnul taximetrist ar trebui să suporte cheltuieli financiare pt.,,operațiile ce vor urma” -C.N.A.S. Cluj va suporta toate cheltuielile urmând să-și recupereze aceste sume de la firmele de asigurări.

Cât despre vinovăția sau nevinovăția cuiva, nu ne exprimăm punctul de vedere deoarece există o cercetare în curs. Totodată afirmația că ar avea nevoie de zeci de zile de îngrijire, eu zic să asteptăm să treaca acest timp deoarece nici un medic nu poate să spună că un pacient are nevoie de 3 luni de îngrijire anticipat”.

Știre Inițială:
Taximetriștii reacționează după ce o ambulanță a fost recent răsturnată într-o intersecție din Cluj. Taximetriștii acuză că ambulanța nu avea semnalele acustice în funcțiune!

Asociația Taximetristilor Cluj: „Toti am citit în presă sau am auzit de la colegi de evenimentul neplăcut di 19.10 noaptea.
Titlurile știrilor de presă titrau “Ambulanță răsturnată de taximetru”

Cluj. Update 2. Reacția Ambulanței la acuzațiile taximetriștilor. „Ambulanțierului nu i-a fost suspendat permisul pe 90 de zile. El primeste dovada periodic până ...” 1

NIMENI din presă nu a mai urmărit știrea, urmările evenimentului nefericit.
Mai mult, comentariile la adresa taximetristului, multe dintre ele malițioase, jignitoare, au fost postate cu o ură viscerală în spațiul virtual.
Un interviu cu medicul aflat în ambulanță în momentul impactului a dus la comentarii gen ” eroii de pe ambulanță”

REALITATEA, din păcate, e cruntă și lovește crunt familiile celor două victime.

Șoferul ambulantei a rămas fără permis pe o perioadă de 90 de zile, 4!!! martori oculari ai accidentului au declarat ca ambulanța NU avea semnalele acustice în funcțiune!!!

Dosarul este la Parchet, colegul nostru, Sergiu, având nevoie de peste 90 de zile de îngrijiri medicale. Clienta, o studenta din TgMureș, are nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri, a suferit o ruptură hepatică și numeroase traumatisme!

NIMENI!!! Nici șoferul vinovat, nici cineva de la Ambulanța Dej, NU s a interesat de starea victimelor până astăzi!!!! Au plecat FĂRĂ nicio zgârietură de la Cluj.
Pacienta transportată, o persoană în vârstă de 79 de ani, NU prezenta absolut nicio “urgență”, era un transfer intraspitalicesc banal!!!

Colegul mâine află daca are nevoie de operație la picior, are TOATE coastele de pe stanga rupte, o tăietură gravă la ochi care necesită operație complexă.
Tânăra rănită grav este acasă, la Mureș, nevoită să și înghețe anul universitar, este terminată psihic după trauma suferită!!”

MARIANA BACIU, medic Ambulanța Dej, citată de Observator TV: „Primul instinct a fost să ne salvăm pacienta, în momentul în care am fost toţi eliberaţi. Am reuşit să ieşim pe geamul lateral din partea stângă a cabinei medicale”.

Medicul, care se afla în misiune alături de fiica sa, asistentă medicală, spune că autospeciala folosea sirenele de zi, care sunt mai puternice decât cele de noapte. Însă, taximetristul care ar fi condus cu viteză nu le-a auzit la timp. Centurile de siguranţă au salvat pacienta din ambulanţă. În cele din urmă, a fost scoasă cu ajutorul pompierilor.

TRAIAN MORAR, purtător de cuvânt IPJ Cluj: Se fac verificări astfel încât să se stabilească cu certitudine faptul că autospeciala de ambulanţă se deplasa în misiune şi folosea în mod justificat semnalele acustice şi luminoase şi dacă a respectat toate obligaţiile care îi revin conducătorului auto într-o astfel de situaţie.

error: Content is protected !!