Cluj. Un ambulanţier a dispărut de acasă ca în filmele cu mafioţi. Mașina i-a explodat acum un an într-un cartier din Cluj

Updated on noiembrie 11, 2019 Polițiștii nu au reușit încă să deslușească dispariția unui bărbat care lucra la Ambulanță.

Bărbatul a plecat de acasă, din Maramureş, împreună cu doi indivizi. La aproape două sute de kilometri distanţă, maşina lui a fost incendiată şi de atunci nu a mai fost văzut niciodată. Cei care îl însoţeau au fost arestaţi preventiv pentru răpire şi distrugere, anunță Observator Tv.

Cluj. Un ambulanţier a dispărut de acasă ca în filmele cu mafioţi. Mașina i-a explodat acum un an într-un cartier din Cluj 1

24 septembrie 2018. O explozie violentă în miezul nopţii dă alarma într-un cartier din Cluj-Napoca. O maşină arde ca o torţă. Înăuntru nu se află nicio persoană. Însă, din acea noapte, proprietarul autoturismului nu a mai fost văzut niciodată. Bărbatul de 44 de ani este din Borşa, Maramureş.

Deşi, iniţial, s-a crezut că este vorba de un scurt-circuit, în urma expertizei făcute de criminalişti, în interiorul maşinii au fost găsite urme de combustibil, iar verdictul s-a schimbat radical: Incendiere intenţionată.

A fost primul pas pentru o anchetă minuţioasă. Poliţiştii au verificat zeci de apeluri telefonice şi sute de minute de imagini surprinse de camerele de supraveghere din Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj. Aşa au ajuns la doi suspecţi. Ambii, cu antecedente penale.

Pe baza semnalelor emise de telefoanele mobile ale suspecţilor, dar si ale victimei, procurorii au reuşit să afle că, în seara dispariţiei, cei trei au călătorit împreună de la Borşa la Cluj-Napoca.

Apropiaţii spun că ambulanţierul obişnuia să transporte contracost pasageri şi mai obţinea comisioane din schimburi valutare. În portbagajul maşinii incendiate, anchetatorii au găsit peste 112.000 lei, în lire sterline, dolari şi euro.

Sora unuia dintre suspecţi a fost astăzi chemată la Parchetul Curţii de Apel Cluj ca martor.

Vasilica Danciu, sora unuia dintre suspecţi: Este acuzat pe nedrept. Cu nişte probe, nişte numere de telefon despre care zic ei că-i aparţin, dar încă nu s-a dovedit. De asemenea, şi nişte filmări cum că el ar fi fost în Cluj în seara respectivă, când a luat foc maşina

În aceaşi seară, cei doi bărbaţi au luat un taxi din acest loc şi i-au cerut şoferului să îi transporte până în Bistriţa. Audiat de poliţişti, taximetristul i-a recunoscut pe cei doi din fotografiile arătate de anchetatori.

Cei doi suspecţi sunt arestaţi pentru lipsire de libertate, tâlhărie şi distrugere. Anchetatorii se tem însă că bărbatul dispărut ar fi putut fi ucis. Nu au însă probe suficiente pentru fapta de omor.

error: Content is protected !!