Cluj. Ministrul Sănătății: La sfârșitul lui decembrie, cel târziu începutul lui ianuarie se va semna contractul de finanțare pentru Spitalul Regional

Updated on noiembrie 14, 2019 Ministrul Sănătății, Victor Costace, a declarat că proiectele pentru spitalele Regioanle de la Iași, Cluj și Craiova au deja avizele de construcție și mediu și că până la începutul lunii februarie 2020 vor avea contracte de finanțare semnate.

“Datele sunt clare. Vestea bună este că toate cele trei proiecte au aviz de construcție și de mediu. Nu există litigii. Ieri s-a finalizat încărcarea pentru proiectul de la Cluj. În octombrie a fost încărcat proiectul pentru Spitatul Regional de la Iași, care este și cel mai avansat, iar la sfârșitul lui noiembrie, începutul lui decembrie vom finalizarea încărcarea pentru Craiova.

Cluj. Ministrul Sănătății: La sfârșitul lui decembrie, cel târziu începutul lui ianuarie se va semna contractul de finanțare pentru Spitalul Regional 1

Practic 15 decembrie se va semna primul contract de finanțare al spitalului de la Iași, urmând că la sfârșitul lui decembrie, cel târziu începutul lui ianuarie să se semneze Cluj și cel târziu la începutul lui februarie pentru Spitalul Regional din Craiova”, a precizat ministrul Sănătății Victor Costache, citat de stiripesurse.ro.

Întrebat de premierul Orban ce sistem de licitație va alege pentru spitalele regionale, Costache a răspuns: “Recomandarea de la Comisia Europeană a fost de dezvoltare în două faze. Prima fază de proiectare și o a doua fază de execuție. Ca și termene previzionăm semnarea contractelor pentru proiectare iunie Iași, iulie Cluj și septembrie Craiova, după care se va intra într-o fază de un an conform termenelor legale de proiectare, iar apoi faza a doua de execuție”.

error: Content is protected !!