Cluj: Marius Balo, profesorul clujean care a fost arestat în China şi condamnat la opt ani de închisoare pentru un presupus prejudiciu de 80 de dolari, ar putea ajunge acasă în câteva săptămâni

Updated on noiembrie 14, 2019 Marius Balo, clujeanul care a fost arestat în China şi condamnat la opt ani de închisoare pentru un presupus prejudiciu de 80 de dolari, ar putea fi trimis în România înainte de finalul anului.

După ce Curtea de Apel Cluj a recunoscut hotărârea de condamnare pronunţată de China şi a dispus transferul românului într-o închisoare din România, sentinţa definitivă şi mandatul de executare a pedepsei au fost înaintea către ministerul chinez de justiţie, cu solicitarea de a se comunica dacă autorităţile avizate apreciază că sunt îndeplinite condiţiile pentru acordarea consinţământului la transferare.

Cluj: Marius Balo, profesorul clujean care a fost arestat în China şi condamnat la opt ani de închisoare pentru un presupus prejudiciu de 80 de dolari, ar putea ajunge acasă în câteva săptămâni 1

Avocatul lui Marius Balo, Eugen Constantin Iordănescu, şi-a reînnoit apelul pentru ca noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu şi directorul Direcţiei Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiţiei, Viviana Onacă, să susţină demersurile prin care Balo să fie transferat acasă, pentru executarea restului de pedeapsă, informează gandul.info.

Balo a fost nevoit să achite statului chinez o amendă penală de 60.000 de lei, fapt pentru care unchiul său din România a vândut apartamentul familiei.

Românul a fost ţinut în condiţii care încalcă drepturile omului: fără contact cu persoane care ştiu limba română, forţat să lucreze 12 ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a primi de mâncare, fără căldură sau apă caldă.

În martie 2014, Marius Balo a fost arestat pentru o presupusă infracţiune de fraudă contractuală. Procurorii susţin că românul a primit 80 de dolari de la cetăţeni chinezi, fără să ştie că suma provenea din comiterea unei infracţiuni.

error: Content is protected !!