Cluj. Atenție! Au apărut urșii lângă Gherla. „Soția mea, care era la volan, l-a văzut cum a ieșit din pădure, pe partea dreaptă a drumului, a ajuns până la jumătatea șoselei. Când a văzut că …”

Updated on noiembrie 7, 2019 Un șofer a avut parte de o întâlnire cu un urs ieri seară, în jurul orei 21.30, pe centura ocolitoare a orașului Gherla, la Bunești,  în comuna Mintiu Gherlii, aproape de restaurantul Fario.

Acesta este al doilea eveniment de acest gen din ultimele zile, după ce un șofer a lovit mortal un urs pe autostrada A3 Turda – Borș, în județul Cluj.

Cluj. Atenție! Au apărut urșii lângă Gherla. „Soția mea, care era la volan, l-a văzut cum a ieșit din pădure, pe partea dreaptă a drumului, a ajuns până la jumătatea șoselei. Când a văzut că ...” 1
(foto arhiva)

Un bărbat din Dej care circula cu un autoturism a povestit cum s-a întâmplat totul.

„Mergeam acasă la Dej și după ce am început să coborâm, chiar după curbă, a apărut ursul. Soția mea, care era la volan, l-a văzut cum a ieșit din pădure, pe partea dreaptă  a drumului,  a ajuns până la jumătatea șoselei. Când a văzut că ne apropiem, s-a speriat cred de farurile mașinii și a făcut cale întoarsă.

Ne-am speriat, nu știam că există urși în zona asta. Era un urs de dimensiune medie, nici pui, dar nici foarte mare. Era cam la 100 de metri de parcarea de la restaurantul Fario. Am sunat la restaurant să le spunem ce-am văzut, ne-au mulțumit”, a povestit șoferul, pentru gherlainfo.ro.

Urșii sunt o apariție neobișnuită în această zonă de deal, aceste animale fiind specifice mai degrabă zonelor de munte. În astfel de zone coboară în mijlocul comunităților umane împinși de foame.

error: Content is protected !!