(Video) Bunica din Chinteni alături de IPJ Cluj în campania „Traversează regulamentar!” „Dragi clujeni, de aici de la Chinteni, vă rog din suflet …”

(Last Updated On: September 13, 2019)

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj demarează campania ,,TRAVERSEAZĂ REGULAMENTAR!”, în scopul reducerii accidentelor de circulație și salvării de vieți.

Indisciplina pietonilor continuă să fie una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere în interiorul localităților, astfel încât, prin campania inițiată, dorim să tragem un semnal de alarmă și să responsabilizăm participanții la trafic, transmit cei de la IPJ Cluj.

„TRAVERSEAZĂ REGULAMENTAR!

Bunica din Chinteni s-a alăturat campaniei noastre!
Distribuie să ajungă mesajul la cât mai mulți!”, au scris acestia pe Facebook.

(Video) Bunica din Chinteni alături de IPJ Cluj în campania „Traversează regulamentar!” „Dragi clujeni, de aici de la Chinteni, vă rog din suflet ...” 1

Poliţiștii clujeni acționează în permanență pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și salvarea de vieți, prin activități menite să conducă la responsabilizarea participanților la trafic.

Participanții la trafic sunt prima verigă în lanțul siguranței rutiere și eficacitatea politicii de siguranță rutieră depinde, în primul rând, de comportamentul acestora.

În acest sens, după o analiză a accidentelor rutiere produse în interiorul localităților, se constată faptul că indisciplina pietonilor e o principală cauză a evenimentelor rutiere, aceștia reprezentând o categorie vulnerabilă de participanți la trafic.

În municipiul Cluj-Napoca, în primele 8 luni ale anului, s-au înregistrat 122 de accidente de circulație în care au fost implicați pietoni. În urma unor traversări neregulamentare, doi pietoni și-au pierdut viața, iar alți 55 au fost răniți.

Vezi video aici:

Revenim cu detalii!