Proiect USR: „Cluj-Napoca – un oraș pentru copii”. „Ne propunem să identificăm soluții potrivite pentru a oferi copiilor noștri un mediu de dezvoltare sănătos și plăcut”

Updated on septembrie 10, 2019 USR Cluj Napoca a lansat săptămâna trecută un proiect care îi are în centru pe copiii și familiile din Cluj.

Cei de la USR Cluj au identificat mai multe probleme cu care se confruntă familiile clujene.

„La sfârșitul săptămânii trecute, USR Cluj-Napoca a dat startul unui proiect de suflet al filialei noastre: Cluj-Napoca – un oraș pentru copii. Proiectul dorește să aducă în centrul atenției copiii și familiile din comunitatea noastră și împreună să derulăm proiecte care să ofere soluții pentru problemele întâmpinate de aceștia. Ne propunem să identificăm soluții potrivite pentru a oferi copiilor noștri un mediu de dezvoltare sănătos și plăcut.

Proiect USR: „Cluj-Napoca - un oraș pentru copii”. „Ne propunem să identificăm soluții potrivite pentru a oferi copiilor noștri un mediu de dezvoltare sănătos și plăcut” 1

Sâmbătă, în Parcul Central, am discutat cu mulți copii și părinți și am constatat că există un consens legat de necesități. Școlile, grădinițele, spitalele, spațiile verzi, trotuarele sau locurile de amuzament sunt insuficiente și deseori neadecvate, însă lista poate să fi extinsă, existând și alte probleme cu care se confruntă familiile clujene.

USR Cluj-Napoca consideră că acest proiect este o prioritate, iar măsurile pe care trebuie să le adoptăm nu numai că sunt imperios necesare, dar reprezintă și o urgență. Din această cauză, programul nostru de gestionare a problemelor orașului va conține un capitol special dedicat familiilor și copiilor. Înțelegem că orice soluție pe care o propunem trebuie să aibă în vedere impactul pe termen lung. Pentru a ne pregăti pentru viitor, trebuie să avem curajul să căutăm soluții inovatoare, să construim o comunitate mai bună în același timp și, de ce nu, chiar mai repede decât țările dezvoltate.

Am organizat acest eveniment în parc, aproape de copii și de familiile lor, pentru că un proiect eficient se poate dezvolta doar pentru și împreună cu beneficiarii, plecând de la nevoile lor, nevoi ce trebuie să reprezinte busola pentru oricine dorește să aleagă o carieră în administrația publică.

Copiii noștri se nasc într-o lume total diferită de cea în care am crescut noi, un mediu în care vor trebui să facă față altor provocări decât cele ale copilăriei și tinereții noastre. De aceea este nevoie să le punem în cel mai scurt timp la dispoziție un instrument care să le ofere posibilitatea de a intra în competițiile oferite de viață cu capul ridicat și cu siguranță de sine , siguranță bazată pe un set de cunoștințe acumulate datorită acțiunilor noastre de azi. Suntem deja în întârziere, dar încă putem recupera decalajul față de lumea avansată, care parcă ne-a lăsat în urmă. Dacă ne asumăm împreună acest lucru și depunem tot efortul în această direcție, împreună vom putea reuși să oferim o lume mai bună copiilor noștri”, au anunțat cei de la USR Cluj.

error: Content is protected !!