Prefectul Clujului: „Toate pontoanele de pe Tarnița sunt ilegale…În unele locuri există fose septice, în altele nu…”

Updated on septembrie 12, 2019 Autoritățile locale au început mai multe verificări la amenajările din jurul lacului Tarnița. Verificările au scos la iveală diverse ilegalități și practici dubioase în zona lacului.

În urma cercetărilor s-a descoperit că pontoanele de pe malul lacului sunt ilegale.

„Situația e complexă, analizăm mai multe variante ca tot ce este acolo să se întâmple legal, cu respect față de populație. Din punctul meu de vedere toate problemele constatate acolo sunt foarte grave. În unele locuri există fose septice, în altele nu, dar verificările sunt în desfășurare”, a precizat Aurel Cherecheș, prefectul Clujului.

Prefectul Clujului: „Toate pontoanele de pe Tarnița sunt ilegale...În unele locuri există fose septice, în altele nu...” 1

În privința pontoanelor de pe lac, prefectul spune că există anumite autoriații, însă nici unul dintre propietari nu le are pe toate cele necesare.

„De exemplu, pot exista autorizații din partea Căpităniei Dej, însă trebuie să aibă aviz și de la Apele Române (Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa), însă colegii de acolo mi-au zis că nu există nici un aviz de gospodărire a apei acolo. Drept urmare, toate pontoanele de pe Tarnița sunt ilegale”, a declarat Cherecheș, pentru Citynews.

Scandalul a început o dată cu lansarea unei petiții numite „SOS Tarnița. Nu poulați apa pe care o bem”, lansată de Asociația Societate Organizată Sustenabil, condusă de Adrian Dohotaru, deputat de Cluj.

error: Content is protected !!