Mihai Goţiu se implică pentru salvarea Parcului Național Bucegi. „Împreună cu colegii din USR am decis să ajungem cât mai repede în zona Piatra Arsă a Parcului Natural Bucegi, în care au fost autorizate și au început construcțiile care au stârnit iritarea publică. De asemenea, în funcție de …”

Updated on septembrie 20, 2019 Mihai Goţiu, senator USR de Cluj, se implică pentru salvarea Parcului Național Bucegi. Autoritățile locale și-au dat acceptul pentru construcția de vile și hoteluri sus, în munți. Șmecherii nu mai au ce face cu banii și au nevoie de priveliști fermecătoare la cafea.

Mihai Goţiu: „ACȚIUNI PENTRU SALVAREA PARCULUI NATURAL BUCEGI. Nu putem lăsa inconștienții, mafioții și speculatorii imobiliari să-l distrugă!
Împreună cu colegii parlamentari USR din comisiile pentru Mediu din Senat și Camera Deputaților, Allen Coliban și Cornel Zainea, și cu Dumitru Lupescu (deputat USR de Dâmbovița) am început acțiunile pentru stoparea construcțiilor abuzive care riscă să distrugă Parcul Natural Bucegi.

Mihai Goţiu se implică pentru salvarea Parcului Național Bucegi. „Împreună cu colegii din USR am decis să ajungem cât mai repede în zona Piatra Arsă a Parcului Natural Bucegi, în care au fost autorizate și au început construcțiile care au stârnit iritarea publică. De asemenea, în funcție de ...” 1

În aceste zile, am interpelat oficial Ministerul Mediului, Agenția Națională de Arii Naturale Protejate și Romsilva, cu privire la legalitatea construcțiilor autorizate în zona Piatra Arsă din Parcul Natural (PN) Bucegi. În cadrul interpelării depuse atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, am solicitat mai multe documente – planul de management al PN Bucegi, avizele Consiliului Științific, al Academiei Române, avizul de mediu obținut în cadrul procedurii de încadrare.

Dintr-un răspuns primit anul trecut, la Senat, Planul de management al PN Bucegi era încă în fază de dezbatere, fiind extrem de controversat exact în ceea privește zonarea, care ar fi permis distrugeri importante. Pe site-ul parcului este publicată acum o versiune din 2018, dar nu și Ordinul de ministru prin care ar fi fost aprobat. Nu ar fi pentru prima dată când aș fi în fața unui asemenea scenariu, când în timpul dezbaterilor legate de planurile de management ale ariilor naturale protejate se construiește ilegal, se provoacă distrugeri, după care se invocă exact acele distrugeri pentru a pretinde că o zonă nu ar avea o valoare ridicată din punctul de vedere al biodiversități.

Trebuie să înțelegem că valoarea ariilor naturale protejate din România nu este una imobiliară. Funcțiile lor, de protejare și conservare a biodiversității, esențiale și pentru calitatea vieții umane, nu intră în contradicție cu dezvoltările sustenabile, dar ceea ce am văzut relatat de presă n-are nicio legătură cu așa ceva, ci doar cu specula imobiliară.

Apele și pădurile României sunt ale tuturor cetățenilor acestei țări, nu ale găștilor de mafioți inconștienți care au pus mâna pe ele și pe care le distrug pentru a-și umple buzunarele și burdihanele. Nu putem mânca bani, nu putem bea bani, nu putem respira bani! Dacă noi, astăzi, închidem ochii și întoarcem privirea de la toate aceste distrugeri, copiii și nepoții noștri vor fi obligați să-și ducă viața cu masca de oxigen pe față.

Împreună cu colegii din USR am decis să ajungem cât mai repede în zona Piatra Arsă a Parcului Natural Bucegi, în care au fost autorizate și au început construcțiile care au stârnit iritarea publică. De asemenea, în funcție de răspunsurile pe care le vom primi de la Ministerul Mediului, vom decide atacarea în instanță a autorizaței de construire și, dacă va fi cazul, depunerea unor sesizări penale pentru abuz în serviciu”.

Stirile Pro Tv anunță că utilaje de mare tonaj vor urca tot mai des pe platoul Bucegilor. Autorităţile din Dâmboviţa au dat liber la construit în zona de dezvolvare durabilă a parcului natural şi se lucrează deja la drumul care va merge spre prima casă de vancata.

error: Content is protected !!