ISU Cluj: „De marți, salvatorii clujeni au un nou ”înger păzitor” printre nori. Elicopterul SMURD din Jibou a intervenit deja în județul Cluj”

Updated on septembrie 12, 2019 Începând de marți, „salvatorii clujeni au un nou ”înger păzitor” printre nori. Elicopterul SMURD din Jibou a intervenit deja în județul Cluj, sprijinind echipajul SMURD din Gilău care a acordat primul ajutor calificat unei femei, în etate, care suferea de afecțiuni cardiace.

Femeia a fost transportată cu elicopterul SMURD și a fost transferată la unitățile spitalicești din municipiul Cluj-Napoca, pentru investigații și tratamente de specialitate”, transmite ISU Cluj. 

ISU Cluj: „De marți, salvatorii clujeni au un nou ”înger păzitor” printre nori. Elicopterul SMURD din Jibou a intervenit deja în județul Cluj” 1

Raed Arafat a scris pe Facebook: „Marti, 10 Septembrie 2019, am operationalizat noua baza aeriana care va deservi regiunea Nord-Vest. Noua baza este amplasata in cadrul unitatii de pompieri din Jibou si urmeaza sa fie deservita de medici si asistenti de la Spitalul Clinic de Urgenta Cluj si Spitalul Clinic de Urgenta Oradea. Operarea din punct de vedere al aviatiei se realizeaza de Inspectoratul General de Aviatie din cadrul MAI.

De la momentul operationalizarii si pana la acest moment, echipajele de garda au efectuat deja 3 intreventii cu elicopterul. Prezenta elicopterului la Jibou va permite accesarea unor zone din judetele SM, MM si BH care nu erau accesibele in timp util pentru interventiile primare l;a fata locului pentru elicopterul din Mures sau pentru cel din Arad. Cu cele trei elicoptere din zona Transilvania-Banat, eficienta interventiei va creste iar temporizarea unor cazuri, sau chiar refuzul lor din cauza indisponibilitatii elciopterului, va scadea.

La acest moment, am ajuns sa acoperim fiecare regiune cu cate un elicopter. Elicopterele SMURD sunt amplasate la Bucuresti, Constanta, Galati, Iasi, Targu Mures, Craiova, Arad si Jibou existand si un elicopter deservit de paramedici pentru zona Delta Dunarii.

Recent a fost semnat acordul cadru pentru inca 10 elicoptere usoare iar pentru 4 contractele subsecvente se semneaza, achizitia fiind finantata din fonduri UE, Noile elicoptere, care urmeaza a fi livrate in aproximativ 18 luni, vor fi amplasate in mod deosebit in zonele montane in judetele Brasov, Neamt/Suceava si Caras Severin / Hunedoara in urma unei analize care este in curas de realizare.

Le urez succes colegilor medici, asistenti si piloti care vor deservi noua baza.”

 

error: Content is protected !!