Horia Ciorcilă, fondator BT: “Dacă ai 20 de ani și mergi la Cluj la facultate, nu te mai întorci …De la începutul lunii mai până în septembrie nu există un weekend în care să nu fie un eveniment în Parcul Central”

Updated on septembrie 12, 2019 Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație și unul dintre fondatorii Băncii Transilvania, liderul de piață în acest moment, vorbește despre evoluția orașului din ultimii 10-15 ani.

El spune că Clujul a crescut în condiții mult mai prudente, mai clare decât orașele similare.

Clujul a evoluat permanent încă de la început, din anii ’90. Sigur că mai mult în ultimii 10-15 ani. Dar au fost mai multe businessuri sau oameni de afaceri transformați din mici în mai mari, mai sănătos decât în alte zone. În general, mai conservatori, poate și de asta au fost mai siguri, pentru că mediul în sine e mai conservator, spre deosebire de București.

Horia Ciorcilă, fondator BT: "Dacă ai 20 de ani și mergi la Cluj la facultate, nu te mai întorci ...De la începutul lunii mai până în septembrie nu există un weekend în care să nu fie un eveniment în Parcul Central" 1

În anii 2000 a fost o primă explozie după care au apărut cei cu IT-ul, care au fost un fel de „game changeri” datorită universităților”, a spus acesta pentru Forbes, preluat de  Ziua de Cluj.

„De la începutul lunii mai până în septembrie nu există un weekend în care să nu fie un eveniment în Parcul Central din Cluj. Dacă ai 20 de ani și ești din Vaslui sau Sălaj și mergi la Cluj la facultate, nu te mai întorci înapoi în Vaslui.

Acum 10-12 ani aveam și noi o problemă: unde ducem un partener din străinătate pentru că erau, probabil, doar vreo trei restaurante. Acum e plin de restaurante. Toată industria aceasta a fost susținută de migrația asta de studenți care între timp au devenit parte din echipele companii şi instituțiilor din zonă. Universitățile au avut un rol extraordinar. (…) Ecosistem, acesta e cuvântul potrivit. IT-ul a crescut datorită faptului că industria a crescut”, a mai spus omul de afaceri.

error: Content is protected !!