(Foto) Autobuze scolare. Succes la Cluj și Brașov, probleme la Bucuresti „Au blocat tot traficul”

Updated on septembrie 11, 2019 Marți a fost prima zi di noul an școlar în care au circulat autobuze școlare la Cluj, Brașov și București. La Cluj și Brașov autobuzele au avut succes, la București au fost probleme.

Primele autobuze şcolare din București au intrat de marți pe traseu, la cea mai mare școală din țară, care are 2.500 de elevi, anunță Stirile Pro Tv. 

Însă mulți părinți și-au adus copiii tot cu mașina în ciuda traficului aglomerat. În cele 11 autobuze puse la dispoziție de autorități au fost doar 100 de copii, deși ar fi încăput aproape 700.

Pe unii, autobuzul îi deranjează.
Părinte: „Parchează aici şi a blocat tot traficul ca un nesimţit.”
Reporter: „Este autobuzul şcolar.”
Părinte: „Autobuzul şcolar să parcheze acolo unde are spaţiu pentru oprire, da?”

Primarul Brașovului, George Scripcaru,  a dat lovitura cu o măsură simplă. A introdus autobuze pentru elevii din zona centrală astfel că mașinile s-au redus simțitor, anunță brasovromania.net. RATBV a anunțat că mărește numărul autobuzelor iar brașovenii așteaptă extinderea liniilor școlare și pentru alte zone ale orașului.

Romulus Oprica: „Transportul organizat al elevilor este un serviciu excelent al Primăriei Brașov. Trebuia organizat de multa vreme, dar e un pas bun si acum. “Pas cu pas”, după cum ar zice un mare clasic, in viata. 🙂

(Foto) Autobuze scolare. Succes la Cluj și Brașov, probleme la Bucuresti „Au blocat tot traficul” 1

(Foto) Autobuze scolare. Succes la Cluj și Brașov, probleme la Bucuresti „Au blocat tot traficul” 2

E o inițiativă cu care primarul George Scripcaru câștigă si puncte electorale pentru ca e normal sa bifezi un câștig când rezultatul e unul bun.

Acum, deși Mureșenilor e vizibil mai libera, aștept cu maxim interes (personal) sa funcționeze transportul elevilor si pe restul traseelor stabilite, nu doar pe un traseu, adică si din terminalele Stadionul Municipal si Triaj si sa fie extins si la clasele V-VIII.

Nu de alta, dar elevii oricum au transport gratuit, deci n-ar fi o pierdere financiara, iar scoaterea lor din transportul public are doar beneficii pentru toata lumea”.

Emil Boc: „Primăria Cluj-Napoca împreună cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca au extins proiectul de la 5 la 12 trasee și la mai multe școli din municipiu.

(Foto) Autobuze scolare. Succes la Cluj și Brașov, probleme la Bucuresti „Au blocat tot traficul” 3 (Foto) Autobuze scolare. Succes la Cluj și Brașov, probleme la Bucuresti „Au blocat tot traficul” 4 (Foto) Autobuze scolare. Succes la Cluj și Brașov, probleme la Bucuresti „Au blocat tot traficul” 5

De asemenea, având în vedere faptul că două școli din zona centrală își desfășoară temporar cursurile în altă locație, au fost suplimentate stațiile de debarcare a elevilor pentru traseele care asigură transportul către aceste unități de învățământ”.

error: Content is protected !!