Clujul ales de studenţii străini. Pierre: „În afară de studii, Clujul e un oraș minunat și, evident, mai ieftin decât Franța. Parisul este prea aglomerat …Am făcut tot ce am putut să prind un post de rezident aici la Spitalul Clujean pe urologie”

Updated on septembrie 20, 2019 Clujul este preferat de studenții străini la medicină. Salariile mărite și viața mai ieftină îi fac să rămână aici după facultate.

Pierre are 29 de ani și este medic rezident urolog la Spitalul Municipal din Cluj, după ce a făcut Medicina aici. Caută să aibă cheltuieli mici și acces la educație de calitate. Spune că le-a găsit în vechiul oraș din Transilvania.

Clujul ales de studenţii străini. Pierre: „În afară de studii, Clujul e un oraș minunat și, evident, mai ieftin decât Franța. Parisul este prea aglomerat ...Am făcut tot ce am putut să prind un post de rezident aici la Spitalul Clujean pe urologie” 1

Dacă în Franța, pentru o chirie ar fi plătit 700 de euro, aici dă 300. În țara natală, salariul de bază pentru un medic rezident este de aproximativ 1.500 de euro, iar în România poate ajunge la 1.200 de euro.

Pierre Kadula, medic rezident din Franța, citat de Stirile Pro Tv: „Am făcut tot ce am putut să prind un post de rezident aici la Spitalul Clujean pe urologie. În afară de studii, Clujul e un oraș minunat și, evident, mai ieftin decât Franța.”

Pierre mai are doi ani și termină rezidențiatul, însă încă de pe acum își vede un viitor aici.

Pierre Kadula, medic rezident din Franța: „Calitatea vieții aici e mult mai bună în România pentru mine, decât în Franța. Este un oraș mai mic, mai tânăr, blocuri noi, studenți și se pot face multe activități. În Franța numai în Paris aș fi găsit să studiez urologia, că acolo se face cel mai bine, dar e un oraș mult prea mare și aglomerat.”

Christophe este tot din Franța și a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. Acum lucrează ca rezident, în anul 3, la Spitalul de Neurochirurgie. Salariul pe care îl primește, de aproximativ 1000 de euro, îi asigură o viață decentă, spune el.

error: Content is protected !!