Cluj. Trupa canadiană Monster Truck va deschide concertul Deep Purple de la BT Arena

Updated on septembrie 19, 2019 Deep Purple va susține un concert la Cluj pe 10 decembrie, la BT Arena, Deep Purple. În deschidere va concerta trupa canadiană Monster Truck.

Formaţia a fost înfiinţată în 2009, în Hamilton, Ontario, de membrii unora dintre cele mai populare trupe locale. Chitaristul Jeremy Widerman si toboşarul Steve Kiely cântau la Reason, în timp ce Brandon Bliss (clape) colabora cu Saint Alvia. Ulterior, cei trei au făcut echipă cu solistul şi basistul Jon Harvey, iar în 2010 Monster Truck a lansat un EP cu patru piese, anunță Antena1.

Cluj. Trupa canadiană Monster Truck va deschide concertul Deep Purple de la BT Arena 1

În 2017, a concertat la Bucureşti, tot în deschiderea unui concert Deep Purple.

Deep Purple a fost înfiinţată în Hertford, Anglia, în 1968. Între muzicienii care au făcut parte din grup, de-a lungul timpului, se numără Jon Lord (clape), Ritchie Blackmore (chitară, cofondator) şi David Coverdale (voce).

Trupa a fost inclusă, în 1975, în Guinness Book of World Records, ca „cea mai zgomotoasă formaţie din lume”. Albumele grupului au fost vândute în peste 120 de milioane de copii în întreaga lume.

Între cele mai importante apariţii discografice semnate Deep Purple se numără: „Deep Purple in Rock” (1970), „Fireball” (1971), „Machine Head” (1972), „Burn” (1974), „Stormbringer” (1974) şi „Perfect Strangers” (1984). Formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2016.

error: Content is protected !!