Cluj. Emil Boc: „Tehnologia 5G, începutul unei noi revoluții industriale. la finalul conferinței a avut loc o acțiune demonstrativă, de monitorizare a câmpului electromagnetic. Aceasta a fost realizată cu echipamentele mobile din dotarea ANCOM – care au permis observarea nivelului de expunere a populației la câmpurile electromagnetice. Testele au fost efectuate pe …”

Updated on septembrie 11, 2019 Primarul Emil Boc a participat astăzi la Conferința „5G – tehnologia ca vector al progresului”, care a avut loc la Cluj Innovation Park.

Este prima dezbatere pe tema 5G organizată de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații la nivel național cu scopul de a dezbate procesul de implementare și impactul pe care îl va avea asupra societății.

5G este una dintre tehnologiile care va remodela slujbele viitorului dar și viața de zi cu zi a oamenilor.

Cluj. Emil Boc: „Tehnologia 5G, începutul unei noi revoluții industriale. la finalul conferinței a avut loc o acțiune demonstrativă, de monitorizare a câmpului electromagnetic. Aceasta a fost realizată cu echipamentele mobile din dotarea ANCOM - care au permis observarea nivelului de expunere a populației la câmpurile electromagnetice. Testele au fost efectuate pe ...” 1

„Tehnologia 5G: începutul unei noi revoluții industriale. În acest context am subliniat importanța tehnologiei 5G pentru profilul strategic al Clujului bazat pe inovare, cercetare, dezvoltare și IT. Tehnologia 5G permite o viteză de zeci de ori mai mare și dă posibilitatea conectării în timp real a mai multor dispozitive inteligente. Impactul 5G se va regăsi în investiții, noi locuri de muncă și nu în ultimul rând în creșterea calității vieții cetățenilor. Totodată, am subliniat faptul că implementarea strategiei 5G trebuie făcută cu respectarea legislației naționale și europene în materie, în vederea protecției sănătății publice.

De asemenea, la finalul conferinței a avut loc o acțiune demonstrativă, de monitorizare a câmpului electromagnetic. Aceasta a fost realizată cu echipamentele mobile din dotarea ANCOM – care au permis observarea nivelului de expunere a populației la câmpurile electromagnetice. Testele au fost efectuate pe o situație reală, cu ajutorul echipamentelor 5G si 4G, care au fost montate la CREIC.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt montați 6 senzori de monitorizare a nivelului de câmp electromagnetic, măsurătorile realizate permanent de către aceștia putând fi consultate pe www.monitor-emf.ro”, a anunțat primarul Emil Boc.

La eveniment au participat și au luat cuvântul dl Sorin Grindeanu – președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, dl Sergiu Nedevschi – Prorector UTCN, dl Vasile Dîncu – sociolog, dl Mihai Moisescu-Goia – Director executiv DSP Cluj și dl Cristin Popa – director executiv ANCOM.

error: Content is protected !!