Eleva din Cluj care susţine că dă mii de euro pe hainele de şcoală. “Mă declar snoabă…” Psiholog: „Sunt foarte mulți părinți care merg și se împrumută, doar că să aibă un copil perfect imbrăcat. Când părinții simt o …”

Updated on septembrie 20, 2019 Clujul și-a creat o imagine de oraș bogat. Unii liceeni nu se mai uită la bani când vine vorba de haine.

Cei de la Pro Tv prezintă o elevă din clasa a 12-a într-un liceu din Cluj-Napoca. Spune că are haine de câteva mii de euro și că își dorește să devină designer vestimentar. Pentru ea contează enorm calitatea și aspectul.
Reporter: „Ținuta ta cât costă?”
Elevă: „În jur de 500 de lei.”

Eleva din Cluj care susţine că dă mii de euro pe hainele de şcoală. “Mă declar snoabă...” Psiholog: „Sunt foarte mulți părinți care merg și se împrumută, doar că să aibă un copil perfect imbrăcat. Când părinții simt o ...” 1

Reporter: „Îți cumperi de obicei haine de marcă?”
Elevă: „Da, având în vedere că mă declar snoabă, da.”

Reporter: „Ai multe haine acasă?”
Elevă: „Da. Eu zic că da.”

Reporter: „Cine îți dă bani?”
Elev: „Părinții.”

Reporter: „Ce spun ei când le spui că mai vrei o geacă de câteva sute de lei?”
Elev: „Dacă merit, mi-o cumpără. Dacă fac curat în cameră, dacă mai învăț.”

Mulți dintre adolescenți aflați la vârsta nevoii de recunoaștere, pun accent pe ținută pentru a atrage atenția. Acest lucru este observat însă și de alți colegi din familii fără posibilități materiale. Au fost și situații în care aceștia din urmă au avut nevoie de sprijinul unui psiholog.

Raluca Anton, psiholog: „Cred că un sentiment puternic pe care îl au este acela de nedreptate, sentimentul de respingere, acela de a nu fi suficient de bun, de valoros și apar dificultăți de integrare. Ne gândim și la anxietate și tristețe profundă.”

Călin Biriș, specialist marketing digital: „Elevii se inspiră foarte mult de pe online cu ce să se îmbrace la școală. Se inspiră de la influenceri, de la alți prieteni de-ai lor care se filmează. Acest lucru le influențează starea de sine pentru că ei văd anumite haine pe care poate nu și le pot permite.”

Lenke Iuhos, psiholog: „Sunt foarte mulți părinți care merg și se împrumută, doar că să aibă un copil perfect imbrăcat. Când părinții simt o lipsă din partea copilului, ei compensează prin partea de vestimentație.”

error: Content is protected !!