Simona Halep din nou la Cluj. România-Rusia, play-off-ul pentru turneul final Fed Cup

Updated on august 22, 2019 Naționala României de tenis feminin va juca play-off-ul pentru turneul final Fed Cup de anul viitor împotriva Rusiei. Întâlnirea va avea loc pe teren propriu, pe 7 și 8 februarie.

Meciul se va juca cel mai probabil la Cluj Napoca, anunță Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României.

“Cel mai important pentru noi, după această tragere la sorți, este că jucăm acasă, cel mai probabil la Cluj-Napoca, acolo unde avem de partea noastră publicul, iar atmosfera este incredibilă. În ceea ce privește Rusia, este clar că vorbim despre o adversară foarte puternică, cu multe jucătoare tinere și valoroase, cu 11 reprezentante în Top 100 WTA la simplu, cu jucătoare de dublu de asemenea în top și, iată, cu Kuznetsova în mare revenire de formă.

Simona Halep din nou la Cluj. România-Rusia, play-off-ul pentru turneul final Fed Cup 1

În ceea ce ne privește, principalul obiectiv este să o avem pe Simona Halep în echipă, pentru a ne mări considerabil șansele. Să nu uităm că și noi avem o echipă foarte exprimentată, cu jucătoare valoroase care au fost în Top 100 sau sunt foarte aproape de aceste poziții. Le avem, apoi, pe Patricia Țig și pe Gabi Ruse, două jucătoare tinere care vin puternic din urmă, cu rezultate bune în ultima vreme, iar aceasta înseamnă că și România poate prezenta oricând o echipă foarte valoroasă. Dar, repet, pentru a ne crește șansele, este foarte important ca Simona să joace pentru România”, a declarat acesta pentru site-ul Federației de Tenis.

Câștigătoarele celor opt meciuri de baraj se vor califica la turneul final de la Budapesta, turneu final programat între 14 și 19 aprilie 2020.

Pentru faza finală a competiției sunt deja calificate Franța și Australia, cele două finaliste Fed Cup din acest an, Ungaria, ca țară organizatoare, și Cehia, care a primit un wild-card din partea ITF.

error: Content is protected !!