Clujul va avea taxiuri electrice. Taxurile diesel obligate să aibă GPS, să ofere plata cu cardul și să aibă cel puţin motoare Euro V

(Last Updated On: August 22, 2019)

Clujul va avea taxiuri electrice. Primăria a inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea de autorizații de taxi pentru mașini electrice. Deasemenea, taxiurile vor trebui dotate cu GPS şi dispozitiv de plată prin intermediul cardului și să aibă cel puţin motoare Euro V, cu grad redus de poluare.

Studiul elaborat de Grupul de cercetare în domeniul sistemelor de transport de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca relevă faptul că este necesară creșterea la 2500 a numărului de autorizații de taxi, exclusiv cu autorizații “verzi” – autorizații de taxi care utilizează doar autovehicule electrice, anunță Citynews.

Clujul va avea taxiuri electrice. Taxurile diesel obligate să aibă GPS, să ofere plata cu cardul și să aibă cel puţin motoare Euro V 1

„Primăria Cluj-Napoca a iniţiat procedura de consultare publică, până în 5 septembrie, referitoare la proiectul de Hotărâre privind aprobarea Studiului de specialitate în ceea ce priveşte stabilirea numărului maxim de autorizaţii de taxi pentru perioada 2020-2025 la nivelul municipiului, a numărului maxim de autorizaţii pentru perioada 2020-2025 şi a Regulamentului privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi.

În Regulament se precizează că, la prelungirea autorizaţiei de taxi pentru perioada 2020 – 2025, care va intra în vigoare de la începutul anului viitor, maşinile trebuie să fie dotate cu dispozitiv GPS şi dispozitiv de plată prin intermediul cardului (POS).

De asemenea, autoturismele folosite ca taximetre vor trebui să aibă culoarea albă integral sau minim deasupra benzii şah şi să aibă minim motoare Euro V, cu grad redus de poluare. Ne dorim la Cluj-Napoca un transport taxi modern, civilizat, nepoluant”, au spus reprezentanții primăriei, potrivit Digi 24.

Proiectul de HCL este în consultare publică până la data de 5 septembrie 2019. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.